Discover the finest spaces
Delen

Designhotel en evenementenlocatie The Anthony geopend in monumentaal Utrechts klooster

Het voormalige St. Anthoniusklooster in Utrecht is sinds kort compleet verbouwd en gerenoveerd tot een modern en stijlvol designhotel. The Anthony heeft zestig hotelkamers in het klooster zelf en in het naastgelegen parochiehuis zijn dertig lofts gemaakt. Het nieuwe hotel is niet alleen perfect voor een zakelijke overnachting, het kan ook gehuurd worden voor allerlei soorten events.

Het St. Anthoniusklooster is gebouwd in 1908 en was daarna een school en een zorginstelling. Jorrit Stracke, eigenaar van The Anthony, besloot er een hotel van te maken: “Ik zag onmiddellijk de potentie van het gebouw, al waren de authentieke details nog verhuld. Bij de renovatie ontdekten we prachtige oude vloeren en boogplafonds en we brachten het gebouw zoveel mogelijk tot de originele staat terug. De sfeer die hier hangt is echt magisch”, aldus Jorrit. Er is veel aandacht besteedt aan het interieur met bijzondere designmeubelen dat het nieuwe hotel zelfs al een nominatie voor de Entree Award ‘Best hotel design’ – een bekende horecaprijs – opleverde. 

The Anthony

Het nieuwe designhotel The Anthony heeft in totaal plek voor 253 gasten, verspreid over het klooster en het parochiehuis. Opvallend is de managementstijl in het hotel waarbij al het personeel zelf de verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar werk. Het hotel noemt dit een ‘managementloos systeem’ en dat is best bijzonder in het erg hiërarchische horecawezen. Deze vrije vorm van leidinggeven zorgt volgens The Anthony voor een harmonieuze sfeer die overal voelbaar is.

De karakteristieke fonteintjes, het glas-in-lood en de prachtige monumentale muren maken het hotel bijzonder en herinnert je aan de functie die het gebouw ooit had. In de inrichting is hier ook rekening mee gehouden. Zo komen de kleuren van het glas-in-lood terug in de meubelen en zijn de kasten geïnspireerd op de boogvormen van het gebouw. De bar, het restaurant en de binnentuin lenen zich perfect voor presentaties, bedrijfsfeesten of borrels. Deze ruimten kunnen exclusief gehuurd worden, maar zijn verder altijd toegankelijk voor de buurt of voor wie een werkplek nodig heeft.

Grappig detail: wanneer je het niet nodig vindt dat je hotelkamer elke dag schoongemaakt wordt, dan kun je dat aangeven en krijg je een gratis drankje aan de bar. Zo wil het hotel tijd, kosten, schoonmaakmiddelen en energie besparen. Verder wordt er aan het milieu gedacht door gasloos te werken en zijn de muren tijdens de renovatie beter geïsoleerd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.