Discover the finest spaces
Delen

Boot&Co: nieuw hotel aan de Amsterdamse Houthaven

Boot&Co is de naam van het nieuwe hotel dat aan de Houthaven in Amsterdam West gebouwd gaat worden. Het hotel valt onder City ID Group, die momenteel ook in Amsterdam al het ID Aparthotel runt en in 2017 ID Suites zal openen aan het Stadionplein. Het derde hotel, Boot&Co, komt direct aan het IJ te staan en zal een icoon worden voor de Houthaven die er over een aantal jaar heel anders uit gaat zien.

In het hotel komen shortstay-appartementen waar gasten alle luxe en comfort van thuis ervaren. Gasten kunnen er ook voor kiezen om maar een aantal dagen te blijven.

Boot&Co

Huiskamer van de buurt

Het hotel biedt 82 ruime hotelappartementen die nauw in verbinding zullen staan met de geschiedenis van de Houthaven. Het oude havenkarakter komt terug in het interieur en exterieur. Het gebouw is door Kollhoff & Pols Architekten ontworpen en is een ode aan de Amsterdamse School, de bouwstijl die voortkomt vanuit het expressionisme, waar het gebruik van bakstenen en kunstzinnige elementen typerend zijn. Bij binnenkomst zal het eerste wat opvalt het hoge atrium zijn. Deze zonovergoten ruimte wordt de huiskamer van de buurt. Een markthal gevuld met winkeltjes en horeca en een ontmoetingsplek voor het hotel. Dit is de ruimte waar de receptie, lobby, delicatessenzaken en bar zitten. Op de begane grond zijn ook een restaurant en loungeruimte te vinden. In het hotel komen verder een fitness en zwembad. Het gebouw krijgt een krachtige uitstraling en zal bijna geheel energie neutraal zijn.

Boot&Co

Metamorfose van de Houthaven

Boot&Co maakt onderdeel uit van de metamorfose die de Houthaven komende jaren ondergaat. Wat bekend stond als een gebied van industriële arbeid verandert in zeven wooneilanden in het IJ. Het wordt een kleine stedelijke buurt met smalle straten, veel groen en uiteraard heel veel water. Elk eiland krijgt zo zijn eigen karakter. Het hotel van Boot&Co wordt op de kop van eiland 3 gebouwd. Met de unieke zichtlocatie wordt het gebouw een icoon voor de Houthaven.

De bouw start midden 2017 en is naar verwachting begin 2019 af.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.