Discover the finest spaces
Delen

1,5-meter-case: Spectaculaire Drive Thru diploma uitreiking met persoonlijke noot

Hoe kun je een diploma uitreiking toch persoonlijk maken ondanks de anderhalve meter afstand? Marloes van den Boom van evenementenbureau Boomming Business boog zich in opdracht van Avans Hogeschool in Den Bosch over deze vraag en stampte in een maand een verrassend coronaproof event uit de grond. De Grote Hal en de parkeerplaats van evenementenlocatie Maaspoort Sports & Events in Den Bosch werd begin deze maand drie dagen lang omgetoverd tot onder andere een ‘funzone’ en een feestelijke uitreikingszaal tijdens een bijzondere Drive Thru diploma uitreiking. 

“Er worden op dit moment overal in het land Drive Thru diploma uitreikingen georganiseerd. Wat daarbij vaak mist, is de persoonlijke toespraak voor de studenten. En dat is juist wat een uitreiking bijzonder maakt en wat ouders bijvoorbeeld het leukste vinden”, vertelt Marloes. “Daarom wilde ik toch proberen om die persoonlijke noot erin te krijgen, ondanks de maatregelen waar we ons natuurlijk aan houden.” Zo ontstond een event vol verrassingen met verschillende zones waar de studenten samen met hun familie in hun eigen auto langs reden. “De reacties zijn ontzettend positief. Ik hoorde sommige ouders er zelfs voor pleiten om dit volgend jaar ook weer zo te doen.”

Drive Thru uitreiking

De afgestudeerden kregen allemaal een eigen tijdsblok waarin ze naar Maaspoort Sports & Events moesten rijden. Hierdoor waren er geen wachtrijen en had elke student een half uur de tijd om langs de vijf verschillende zones te rijden. Marloes: “Op de parkeerplaats begon zone 1, hier werden ze persoonlijk begroet, gefeliciteerd met hun diploma en geregistreerd met een festival-achtig polsbandje met hun naam van invitatiemanager Evite. Daarna konden ze door naar zone 2: een drive-in bioscoop waar ze een drankje kregen en een felicitatievideo van de directie van hun academie (alle opleidingen bij Avans Hogeschool zijn verdeeld over 21 academies, red.) en hun docenten te zien kregen.” In zone 3, ook nog op de parkeerplaats, volgde de volgende verrassing. “Dat was de fun zone met een signjuggling en breakdance show van Contraversial en een luxe ijsje van Looping Good die ze op longboards naar je auto kwamen brengen.”

In zone 4, in de Grote Hal van de Maaspoort, was het tijd voor het persoonlijke deel en dat kan natuurlijk niet in een auto. Hier was de rode loper uitgelegd voor de studenten die per drie werden verwelkomd door Joep en Sjors van de Feestcaravan en hun docenten. Na een improvisatieshow waarin ook alle docenten een rol hadden en een video waarin de docenten een karaokenummer doen – allemaal op 1,5 meter afstand – was het tijd voor een persoonlijke afstudeerspeech en het ondertekenen van het diploma. “Daarna deden Joep en Sjors nog een pubquiz met de studenten die is afgestemd op hun studie en konden ze trots op de foto. Telkens weer een nieuw verrassingsmoment dus! Zodat de studenten zich echt in het zonnetje gezet voelden. Daarna stapten ze weer in de auto om via zone 5, de uitzwaaizone, weer te vertrekken. Ook hier stonden een paar docenten met een borrel- of cadeaupakket om hen uit te komen zwaaien”, vertelt Marloes enthousiast. Fotograaf Twycer en videoproductiebedrijf Frame Freaks verzorgden de persoonlijke afstudeerfoto en aftermovie.

Trots

“Ik ben er ontzettend blij mee hoe dit event is uitgepakt. Het is zo mooi om te zien hoe de studenten genieten van hun momentje. En bovendien laten we zien dat events op 1,5 meter echt niet kil en afstandelijk hoeven te zijn”, vertelt Marloes trots. “Het was hard werken, maar dat voelde ook wel extra fijn na al die maanden stilzitten!”

Foto’s: Twycer / Fotografie voor bedrijven

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.