Discover the finest spaces
Delen

In aanbouw: restaurant en evenementenlocatie Krelis aan het Uitgeestermeer

Er zijn grote plannen voor Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest waar afgelopen zomer ijssalon De Kleine Molen opende. In de zomer van 2021 opent hier namelijk Restaurant Krelis waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook verschillende soorten evenementen kunt organiseren in één van de twee zalen op de eerste verdieping. Ook kun je er vanaf dit voorjaar overnachten in verschillende Glamping Lodges of vakantie appartementen en komt er nog een Bed & Breakfast. 

Zo’n tien jaar geleden ontwikkelde Stichting Cornelis Corneliszoon van Uitgeest het plan om een erfgoedpark ter ere van Cornelis Corneliszoon – de uitvinder van de houtzaagmolen – te bouwen. Een groot deel van het historische complex kwam er, maar de deuren werden uiteindelijk nooit geopend. Inmiddels zijn er nieuwe eigenaren en komt het park langzaam tot leven. “Omdat op het park ruimte is voor horeca, zijn Jos Keijsper en ik benaderd door de eigenaren van het park. Zij zochten een partner die de horeca exploitatie op het park zou willen doen. Omdat Jos en ik een goede naam hebben opgebouwd met Café Restaurant Klaas in Uitgeest, hebben ze ons gevraagd. Een unieke kans op een schitterende locatie”, legt Niek Groen van Restaurant Krelis uit. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe restaurant en evenementenlocatie. 

Restaurant Krelis

Het nieuwe Restaurant Krelis wordt een splinternieuw gebouw in historische stijl, gebouwd op een bestaande fundering. Het restaurantgedeelte krijgt 120 stoelen, een lounge met open haard, een open keuken en een groot terras. Niek: “Bij ons is ook heel veel mogelijk wat vergaderingen en events betreft. We hebben twee zalen op de eerste verdieping waar een gezelschap tussen de twintig en vijftig personen kunnen meeten, vergaderen, lunchen en dineren. Een personeelsfeest of borrel kan ook, met maximaal honderd personen. Voor de zalen komen arrangementen beschikbaar die nu nog worden uitgewerkt.” Erfgoedpark De Hoop werkt samen met allerlei partners voor onder andere boot- en kano verhuur, lasergamen, escape rooms of boogschieten. Genoeg mogelijkheden voor bedrijfsuitjes of een moment van ontspanning na een meeting of event.

Erfgoedpark de Hoop is uniek door zijn ligging aan het Uitgeestermeer en Zwaansmeer, er is zelfs een steiger waar je de boot aan kunt leggen! Perfect te bereiken per boot, auto, fiets en lopend. Na slechts vijf minuten rijden vanaf snelweg A9 sta je midden in de natuur”, vertelt Niek. Alle catering tijdens je evenement komt uit de keuken van het restaurant. Ook het roomijs van ijssalon De Kleine Molen wordt straks hier gemaakt. “We kunnen maatwerk leveren voor ieders budget.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.