Discover the finest spaces
Delen

Flora Batava in alle glorie hersteld als boetiekhotel voor meetings en events

Afgelopen voorjaar opende Inge van de Ven na een intensieve renovatie een gloednieuw boetiekhotel. Flora Batava ligt aan rivier de Vecht en op de historische buitenplaats De Vijverhof in Nieuwersluis. De restauratie was hard nodig en leverde een locatie op voor overnachtingen, maar ook voor meetings en events. “Wat ons bijzonder maakt, is dat we heel ver gaan in het meedenken met de gast om zijn of haar event zo optimaal mogelijk te laten verlopen.”

De traditie van gastvrijheid staat centraal bij Flora Batava en de geschiedenis straalt je tegemoet zodra je het terrein ziet liggen. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve en stichtte er de buitenplaats. Ze liet een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aanleggen. Agnes ontplooide zich tot een ware botanicus en kweekte als eerst in Europa een ananas. Die iconische ananas is nog steeds terug te zien in het logo van Flora Batava.

In 2019 startte Inge samen met haar broers de restauratie van de buitenplaats en zou Flora Batava een hotelfunctie krijgen. Ornamenten worden hersteld, er wordt opnieuw geverfd en de tuin wordt in volledige glorie hersteld. Resulterend in een geheel hernieuwd boetiekhotel met vier ruimten voor meetings en events, en een grote landschappelijke tuin.

Meetings en events bij Hotel Flora Batava

De 155 jaar oude villa van Flora Batava is een Rijksmonument. Een bijzondere locatie voor meetings en events. “We ontvangen zeer verschillende groepen voor vergaderingen, brainstormsessies, trainingen of andere bijeenkomsten,” zegt Inge. “We hebben twee vergaderzalen en een theehuis aan het water. De vergaderzalen zijn zeer rustig gelegen en hebben daglicht. Ook de private dining – onderdeel van ons restaurant – wordt verhuurd voor kleine vergaderingen.”

Voor het meest indrukwekkendste uitzicht over de Vecht strijk je neer in het Theehuis. De rivier staat bekend om haar buitenplaatsen met bijbehorende theekoepels. Deze unieke ruimte is rondom voorzien van glas en heeft een speciale bootvorm. De locatie is geschikt voor brainstormsessies, een high tea, een lunch. Ook restaurant Bloei is een idyllische ruimte voor events. “Ons restaurant heeft een capaciteit van 80 personen, verdeeld over diverse ruimten,” vertelt Inge. “De private dining en de tuinkamer zijn met elkaar verbonden door schuifdeuren. Gasten die in ons hotel verblijven of vergaderen kunnen in het restaurant ontbijten, lunchen of dineren, maar het restaurant is ook toegankelijk voor lokale gasten.” Qua catering bereidt het team van Hotel Flora Batava alle gerechten voor de gasten in hun eigen keuken. “Onze gerechten kenmerken zich door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Het keukenteam werkt graag met regionale en seizoensgebonden ingrediënten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.