Discover the finest spaces
Delen

Ontspannen vergaderen of borrelen bij nieuw restaurant ‘t Kippegie in Utrecht

Vergaderen in een gezellige en ongedwongen sfeer kan sinds kort bij restaurant ‘t Kippegie in Utrecht. Hier kun je natuurlijk ook kip van het spit en allerlei soorten bites komen eten. Het net geopende restaurant heeft plek voor 54 gasten en daarnaast een eigen terras. Ook kun je hier verschillende soorten kleinschalige events organiseren. “Alles is de laatste maanden in een stroomversnelling gegaan. Met trots kunnen we nu zeggen dat we er écht ons eigen restaurant van hebben gemaakt”, vertelt mede-eigenaar Raymond van der Kieft.

Het openen van een eigen restaurant was al jaren een droom van Raymond en twee vrienden. “Na het zien van het pand op de Van Asch van Wijckskade, werden wij zo enthousiast dat wij de stap hebben genomen. Toen is alles eigenlijk heel snel gegaan. In de eerste instantie wilden we alleen de keuken vernieuwen maar van het een kwam het ander en uiteindelijk is bijna alles vernieuwd. Het was hiervoor een Grieks restaurant met grote keien en mozaïek op de muren. Wij hebben met veel hout en bruintinten een wat stoerdere uitstraling gecreëerd”, legt hij uit. De verbouwing was na twee maanden hard werken klaar.

‘t Kippegie

Het nieuwe Utrechtse restaurant ‘t Kippegie heeft een vaste bar en een zitgedeelte van tachtig vierkante meter. Hier kun je allerlei soorten meetings en events organiseren. Raymond: “Je kunt hier zowel overdag als ‘s avonds vergaderen of bedrijfsborrels, lunches en diners organiseren. Onze opstelling binnen is flexibel en buiten hebben we vaste picknicktafels. Alle benodigde technische apparatuur kunnen we op maat voor je inhuren.” Naast het restaurant is er een ruim terras dat bij mooi weer als break-out ruimte gebruikt kan worden, of waar je lekker kan borrelen na een meeting bijvoorbeeld. “Ons restaurant is laagdrempelig en een gastvrije en gezellige uitstraling vinden we erg belangrijk. Dat maakt ons net even anders dan andere restaurants en evenementenlocaties.”

Specialiteit van ‘t Kippegie is de halve en hele kip van het spit. Raymond: “Daarbij kun je verschillende soorten bites bestellen. Ook hebben wij een aantal vega gerechten op de kaart staan. Over de wijnen en de verschillende biersoorten is goed nagedacht en biedt voor elk wat wils.” Omdat de eigenaren van het Utrechtse restaurant ook ervaring hebben met het verzorgen van eventcatering, is ook een compleet ander menu bespreekbaar. “We zijn wat eventcatering betreft gespecialiseerd in vis, denk daarbij aan vissalades, een haringkar of life cooking van paella”, aldus Raymond.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.