Discover the finest spaces
Delen

Zomerinterview 5: Evelien Schuurman (Plan X Events)

“Fondsenwervende evenementen voor goede doelen is een heel andere kant van het evenementen organiseren, waar je niet vaak over hoort.”

Hoe komt de evenementenbranche de zomer door? Deze zomer blikt GreaterVenues iedere week samen met een eventprofessional terug op het afgelopen halfjaar en kijken we vooruit naar het eind van de zomer. Deze rubriek is een samenwerking met Het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties, Theater Locaties Nederland, Freelance Event Professionals en G14.

Evelien Schuurman is freelance eventmanager, en helpt met haar bedrijf Plan X Events bedrijven en organisaties met evenementen. “Met name om vanuit de doelstellingen een concept te ontwerpen en uit te voeren. Ik zorg van tevoren dat alle puzzelstukjes bij elkaar komen en op de dag zelf dat iedereen doet wat die moet doen.”

INSPIRE

[Foto: Inspire 2014]

Waarom ben jij aangesloten bij het platform Freelance Event Professionals (FEP)?

“Ik ben lid geworden omdat ik het prettig vind om kennis te delen met collega’s. Zowel om zelf expertise te brengen, maar ook om het te halen. Ik ontmoet professionals die net als ik evenementen organiseren. Het is heel fijn en effectief om met hen te kunnen brainstormen en te sparren.  Elk lid heeft zijn eigen expertise. De één is gespecialiseerd in conceptontwikkeling, de ander heeft veel productie ervaring, en weer een ander is specialist op cateringgebied. Als ik een vraag heb waar ik niet zo snel zelf uitkom, dan bel ik mijn netwerk. En als zij het niet weten, weten ze wel wie ik anders kan benaderen. Andersom vragen zij mij ook om hulp. Het is heel zinvol gebruik te maken van elkaars expertise. Ook zijn de bijeenkomsten van FEP zinvol om de laatste ontwikkelen in de evenementenbranche  met elkaar te delen.

Naar welke bijeenkomst van FEP kijk je het meest uit?

“Ik vind INSPIRE altijd heel erg interessant. Dat is een jaarlijkse bijeenkomst waarbij alle clubs, dus ook het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties, G14 en Theater Locaties Nederland samen komen. Het is een festivalopzet waarbij je zelf kunt “zappen” door het programma, wat voor mij altijd absoluut inspirerend werkt. En het is een moment waar je goed kan netwerken.”

“Het is prachtig om te zien, echt met passie en emotie met vrijwilligers een evenement neerzetten”

Hoe is het afgelopen half jaar geweest?

“Voor mij was het een mooi half jaar! Ik heb een volle orderportefeuille en een heleboel inspirerende en leuke opdrachten, dat is ook belangrijk. Voor de Hartstichting ben ik bijvoorbeeld bezig geweest om fondsenwervende events op te zetten. Ik heb een aantal concepten ontwikkeld en pilots gedraaid. En inmiddels heb ik ook al weer een aantal opdrachten voor in het najaar, dus de eerste helft van het seizoen gaat geleidelijk over in de andere.”

Wat is het meest geslaagde evenement dat je hebt bijgewoond afgelopen tijd?

“Oeh moeilijke vraag, dat zijn er een heleboel! Een hele leuke, en die ik graag ook even onder de aandacht wil brengen is het wandelevenement dat ik samen met de Hartstichting heb georganiseerd, waarbij de nadruk lag op gezondheid en beleving. Fondsenwervende evenementen voor goede doelen is een heel andere kant van het evenementen organiseren, waar je niet vaak over hoort. Dat vond ik een heel erg geslaagde pilot, en die gaat dan ook verder worden uitgebouwd. Wat ik mooi vond om te zien is hoe betrokken iedereen was bij het project, de mensen die meehielpen hebben zich enorm ingezet. Dat is prachtig om te zien, echt met passie en emotie met vrijwilligers een evenement neerzetten.”

Hoe benut jij de zomerperiode?

“Ik ga eerst drie weken op vakantie. Even heerlijk genieten en helemaal niks doen. Maar daarna ga ik gewoon weer aan het werk hoor, het is niet zo dat ik een heel gat in mijn kalender heb. De druk is wel wat minder dan normaal, wanneer ik met een evenement bezig ben, maar met de voorbereidingen voor komende evenementen kan ik mijn tijd wel vullen. Nee, het is niet zo dat ik deze zomer tijd heb om een summerclass te doen.”

De zomer leent zich goed om eens buiten de deur inspiratie op te doen, bijvoorbeeld met een locatiebezichtiging. Heb jij nog een tip voor ons?

“Ik houd het dan dicht bij huis, in Ulft, bij Icer Innovatiecentrum. Dat is een oude ijzergieterij die helemaal is gerenoveerd. Er zit een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie, maar er zit ook een popzaal bij, een restaurant en een theater; je kunt er workshops doen en meetings houden, en er is een hal voor beurzen. Het ligt op het zelfde terrein als de DRU Cultuurfabriek, een park dat onderdeel is van de Europese Industrieel Erfgoed Route. Het hele terrein is bijzonder, met een geschiedenis van wel 250 jaar, met prachtige monumentale panden. Alles is prachtig gerenoveerd en opgeknapt voor multifunctioneel gebruik. ICER is een heel mooie locatie voor evenementen die iets willen doen met innovatie. Je hebt er bijvoorbeeld gezichtsscanners en 3d-printers. Het is heel inspirerend!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.