Discover the finest spaces
Delen

Zweeds Ice Hotel voortaan hele jaar open

Eerste ijshotel ter wereld

Het Ice Hotel in Zweden is voortaan 365 dagen per jaar open. Normaal gesproken ging het hotel in de winter open en smolt het ieder jaar in de zomer weer weg. Door middel van een revolutionair koelingssysteem kan geen hotelkamer meer instorten. Voortaan kun je dus het hele jaar door op deze speciale locatie terecht voor meetings en events!

[Foto: Asaf Kliger] 

Het Ice Hotel staat in Zweden in het stadje Jukkasjärvi, 200 km boven de poolcirkel. Het hotel is van binnen helemaal gemaakt van ijs, van de lobby en de bar tot aan de hotelkamers. Het interieur en de ijssculpturen worden ieder jaar door verschillende kunstenaars ontworpen. De essentie van het hotel is tijdelijke kunst; om die reden zal ook in het nieuwe permanente hotel elk jaar een deel veranderen.

Ice hotel 365

Ice hotel 365

ice hotel 365

[Foto’s: Asaf Kliger | Illustratie: Pin Pin Studio]

Event en meeting locatie
Een ijshotel klinkt spectaculair, en dat is het ook. Events kunnen bijvoorbeeld worden gehouden in de filmische setting van de ijsbar, bekend geworden van de James Bond film ‘Die Another Day’. Voor meetings kun je terecht in een wat comfortabelere omgeving. Buiten de ijswanden van het hotel staan houten chalets waar je meetings kunt houden voor een kleiner gezelschap. Deze ruimtes zijn een stuk warmer, want voorzien van een kachel. Buiten vergaderingen valt er van alles te doen aan activiteiten, zoals ijsbeeldhouwen, hondensleeën, sneeuwscooter safari en voor de échte doorzetters ijsduiken.

Ice hotel 365

Ice hotel 365

Ice hotel 365

[Foto’s: Martin Smedsén]

Ontstaan
Jukkasjärvi was altijd al een populaire plek in de zomer, maar in de winter gebeurde er vrij weinig. Tot Yngve Bergqvist met een idee kwam. Geïnspireerd op het Japanse ijsbeeldhouwen begon zij onbewust aan de bouw van het Ice Hotel. In eerste instantie was de eerste iglo in 1989 bedoeld als kunsthal, totdat één van de gasten er wilde slapen. Sindsdien is het eerste ijshotel ter wereld een feit. Elk jaar komen er kunstenaars van over de hele wereld naar het Ice Hotel om hun ontwerpen toe te passen. Oprichter Yngve Bergqvist was al lange tijd op zoek naar een manier om het ijshotel permanent te maken. Door middel van de huidige technologische vooruitgang in duurzame energie is het mogelijk om het hotel koel te houden. Zonnepanelen gaan ervoor zorgen dat het hotel dag en nacht gekoeld wordt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.