Discover the finest spaces
Delen

Zodiac opent als eerste grote musicalproductie deuren voor publiek in iconische Koepel Breda

Zodiac de Musical opent als eerste grote musicalproductie de deuren voor het publiek na de coronalockdown waar ook de theaters en eventlocaties het afgelopen jaar mee te kampen hadden. Vanaf 17 juni kunnen per voorstelling 600 vooraf geteste bezoekers genieten van het muziekspektakel.

De iconische Koepelgevangenis in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende al die tijd als penitentiaire instelling. In 2016 werd het gebouw definitief gesloten in verband met bezuinigingen. Protesten vanuit bevolking en politiek mochten niet baten: op 1 januari 2016 gingen alle deuren dicht. Tót nu! Want eindelijk gaat de pop-up-musical Zodiac er binnenkort in prémiere.

Champagneflessen

Na een lange tijd van voorbereidingen en diverse keren uitstel door de situatie rond corona gaat Zodiac de Musical op 17 juni écht van start. De cast is er onder aanvoering van hoofdrolspeler Rene van Kooten en regisseur William Spaaij helemaal klaar voor: “Zo lang op gewacht, zo hard voor gewerkt en nu is het moment dan eindelijk daar: de theaters mogen open, wij mogen spelen! Menig champagnefles is hier inmiddels opengetrokken. Want we hebben bepaald niet stilgezeten de afgelopen maanden. Een enorm theater is verrezen in ons monumentale ZODIAC-huis, drones maakten vlieguren, stemmen én draaischijven zijn gesmeerd.”

Musicalliefhebbers die een kaartje bemachtigen zullen bij de entree wel een bewijs van een negatieve coronatest moeten overleggen. Daarvoor kunnen ze terecht op de website van testenvoortoegang.nl. “Door hiervoor te kiezen, kunnen we op een veilige manier veel meer mensen al heel snel weer van cultuur laten genieten. Het blijft tenslotte de vraag hoe lang de testvoorwaarde blijft gelden. En eerlijk gezegd, met een lager aantal is het voor onze tijdelijke productie gewoon (financieel) niet haalbaar. In plaats van 250 mensen mogen we nu dus het aantal gasten ontvangen dat op 1,5 meter afstand van elkaar mogelijk is. En dat betekent in ons zeer ruime theater een kleine 600! Wanneer de maatregelen verder verdwijnen, kan nog niemand met zekerheid zeggen. Het goede nieuws is wel dat nu ook de maand augustus beschikbaar is voor tickets. Stel jezelf dus een mooie voorstelling in het vooruitzicht, we verwelkomen je graag!”

Future Dome Events

De Koepel in Breda wordt al enige jaren (tijdelijk) geëxploiteerd door Future Dome Events. Voor tal van evenementen heeft FutureDome een indrukwekkend groot terrein tot haar beschikking, met verschillende locaties. De voornaamste locaties zijn De Koepel, De Rechtbank en De Kapel. Het gevangenisterrein in Breda bevat naast deze drie locaties nog vele andere beschikbare ruimten die los of in combinatie met elkaar beschikbaar zijn. Zo is er de monumentale langwerpige vrouwengevangenis en zijn er meerdere authentieke luchtplaatsen geschikt voor buitenactiviteiten. Ook zijn er isoleercellen en is er de theaterzaal die voor de gedetineerden ooit diende als recreatiezaal.

Bijzonder is dat alle ruimten nog volledig in originele staat verkeren, waardoor het lijkt alsof de laatste gevangene hier pas de deur uit is gelopen. Het maakt FutureDome tot een unieke locatie en achtergrond decor voor vergaderingen, symposia en congressen, exclusieve rondleidingen, trainingen, workshops, teambuilding, activiteiten en tv- en filmopnames. De gevangenis en de andere monumentale locaties worden ingezet voor zakelijke meetings en events en vanaf 17 juni staat in de theaterzaal dus Zodiac de Musical op het programma!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.