Discover the finest spaces
Delen

Zodiac beleeft prachtige première in goed gevulde Bredase Koepel

Na een paar weken warmdraaien beleefde Zodiac de Musical op maandag 5 juli zijn feestelijke première in de voormalige Koepelgevangenis van Breda. Het is de eerste grote musicalproductie die weer de deuren opende voor het publiek na de coronalockdown.

Per voorstelling kunnen momenteel 600 toeschouwers genieten van het muziekspektakel. Ook tijdens de première voor relaties en genodigden waren alle beschikbare plaatsen tot op de laatste stoel gevuld.

Huzarenstukje

De situatie rond corona zorgt ervoor dat een bezoek aan de musical in de iconische Koepel niet alleen vanwege de mooie show een bijzondere ervaring oplevert; nee, ook de uitgekiende 1,5 metermaatregelen zijn een huzarenstukje op zich!

Tot 26 juni waren de voorstellingen alleen toegankelijk op vertoon van een negatief testbewijs. Toen die verplichting kwam te vervallen, werd overgeschakeld op een 1,5-meter-scenario dat van aankomst tot vertrek tot in de puntjes is uitgewerkt, inclusief een natje en een droogje of zelfs een bezoek aan een pop up-restaurant. Mensen die tot dezelfde bubbel behoren, kunnen in de zaal ook bij elkaar zitten.

Persoonlijke pagina

Naast de online geboekte tickets ontvangt iedere boeker via sms of e-mail een link naar een persoonlijke pagina, waarin alle informatie over het bezoek te vinden is. Producent Peet Nieuwenhuijsen legt uit: “Bijvoorbeeld via welke ingang je verwacht wordt. We hebben vanuit coronaoogpunt namelijk vier verschillende ingangen: vuur, aarde, lucht en water, helemaal binnen het thema van de musical dus. De voorstelling duurt twee uur en er is geen pauze. Aan het einde van de voorstelling verlaat iedereen de zaal druppelsgewijs weer via een aparte uitgang.”

De Koepelgevangenis in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende al die tijd als penitentiaire instelling. In 2016 werd het gebouw definitief gesloten. De Koepel in Breda wordt al enige jaren (tijdelijk) geëxploiteerd door Future Dome Events.

Indrukwekkend groot terrein

Voor tal van evenementen heeft Future Dome een indrukwekkend terrein tot haar beschikking, met verschillende locaties. De voornaamste zijn De Koepel, De Rechtbank en De Kapel. Het gevangenisterrein in Breda bevat naast deze drie locaties nog vele andere beschikbare ruimten die los of in combinatie met elkaar beschikbaar zijn. Zo is er de monumentale langwerpige vrouwengevangenis en zijn er meerdere authentieke luchtplaatsen geschikt voor buitenactiviteiten.

Ook zijn er isoleercellen en is er de theaterzaal die voor de gedetineerden ooit diende als recreatiezaal. Het maakt FutureDome tot een unieke locatie voor vergaderingen, symposia en congressen, exclusieve rondleidingen, trainingen, workshops, teambuilding, activiteiten en tv- en filmopnames.

Meemaken en erbij zijn!

Ook voor niet-musicalliefhebbers is de show die bol staat van het nodige acteerwerk, zang en dans een absolute aanrader. Vanwege de iconische locatie natuurlijk maar ook het gebruik van de meest moderne techniek, het overweldigende geluid, de prachtige projecties op de gewelven en het ronde cellencomplex van de Koepel en het gebruik van een veertigtal drones. Vooralsnog staat Zodiac de Musical slechts drie maanden lang geprogrammeerd in de Koepel. Meemaken en erbij zijn dus!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.