Discover the finest spaces
Delen

Zo ziet Hotel Arena Amsterdam er in 2016 uit

Hotel Arena wordt uitgebreid. Het hotel en evenementenlocatie in het Amsterdamse Oosterpark krijgt een nieuwe hotelvleugel en twee moderne paviljoens, met ruimte voor vergaderingen en evenementen.

Nieuwe hotelvleugel

Hotel Arena is gevestigd in een eeuwenoud monumentaal pand, dat vroeger dienst deed als het St. Elisabeth Vrouwengasthuis. De hoge plafonds, authentieke trappen en originele ornamenten uit vroeger tijden zijn nog prominent aanwezig. De locatie beschikt over een restaurant, viersterrenhotelkamers, een terras, een club en verschillende zalen. Voornaamste blikvanger is de oude kapel, die nu verhuurd wordt voor uiteenlopende evenementen.

Het ontwerp van de nieuwe hotelvleugel borduurt voort op het oorspronkelijke plan van architect Adrianus Bleijs uit 1886. Zijn ontwerp voor het gebouw bestond uit diverse fases, waarvan de helft nooit is voltooid.

“De oude kapel, nu bekend als Club Arena, wordt gerestaureerd en in ere hersteld door het terughalen van de oude gebrandschilderde glas in lood ramen.”

Oosterpark

De oude kapel, nu bekend als Club Arena, wordt gerestaureerd en in ere hersteld door het terughalen van de oude gebrandschilderde glas in lood ramen. Met de komst van de nieuwe hotelvleugel wordt de hoofdentree verlegd van de straat naar het Oosterpark. De hekken om het Oosterpark verdwijnen, waardoor het park de natuurlijke entree vormt tot Hotel Arena.

De verwachting is dat de nieuwe vergader- en evenementenzalen opengaan in april 2016. De grand opening vindt plaats in september van dat jaar.

[Beeldmateriaal: Hotel Arena]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.