Discover the finest spaces
Delen

Zevende editie Open Toptrouwlocatie Route de drukste ooit

De eerste Open Toptrouwlocatie Route van het jaar 2015 was de drukste editie ooit. Alleen, met ouders of met vrienden, in totaal trokken 1350 aanstaande bruidsparen er zondag op uit om op zoek te gaan naar hun droomlocatie voor de trouwdag. De paren bezochten gemiddeld 2,6 locaties.

De ruim 300 trouwlocaties in het hele land die deelnamen aan Open Toptrouwlocatie Route, kregen samen 3.500 bezichtigingen. Locatieadviseur Marja de Hoon van Toptrouwlocaties.nl is trots dat de zevende Route alweer beter bezocht werd dan de laatste editie, van september 2014. “Een deel van de drukte is te danken aan de Open Toptrouwlocatie Route, die echt een begrip is geworden onder bruidsparen. Normaal gesproken is september de drukste editie van het jaar, maar qua bezoekersaantal gaan we daar nu ruim overheen. Aan de andere kant zijn dit signalen dat er weer meer getrouwd gaat worden.”

Op veel locaties was het zondag dan ook behoorlijk druk. Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn kreeg van tevoren al vijftig verzoeken voor bezichtigingen, maar opende de deur uiteindelijk voor ruim 70 stellen. Toen om 11 uur de poort van het landgoed openzwaaide, stonden de eerste gasten al te trappelen.

“Een deel van de drukte is te danken aan de Open Toptrouwlocatie Route, die echt een begrip is geworden onder bruidsparen. Aan de andere kant zijn dit signalen dat er weer meer getrouwd gaat worden.”

 

Vol programma

Het aanstaande bruidspaar Yasmin en Sven uit Utrecht was er al vroeg bij. “We hebben een vol programma vandaag”, verklaart het stel, dat elkaar in mei 2016 het jawoord zal geven. De Hooge Vuursche bevalt ze goed. “Dit is heel mooi, dus een goed begin van de dag. We gaan straks langs nog zes of zeven andere locaties, dus we kunnen helaas maar kort blijven. We bezoeken alle landgoederen en kastelen in de buurt van Utrecht.”

Het laagdrempelige karakter van de Open Toptrouwlocatie Route is voor veel paren een goede manier om uit alle trouwlocaties de droomlocatie te vinden.  De aanstaande bruid Joyce nam vriendin Marsha mee om haar favoriete locaties in het echt te bekijken. “We zoeken een kasteel, maar veel locaties zien er op de foto’s wat oubollig uit. De Hooge Vuursche past denk ik beter bij mij, wat moderner, dus dat gaan we nu eens in het echt bekijken.”

“Voor de entree wachten twee glanzend opgepoetste oldtimers. Binnen komen de aanstaande bruidsparen vast in de stemming voor hun trouwdag in de feestelijk aangeklede zalen, waar een zanger de sfeer versterkte met romantische liedjes”

 

Inspiratie voor de grote dag

De Landgoederij in Bunnik deed voor de vierde keer mee met de route van Toptrouwlocaties, en pakte het dit keer groots aan. Voor de entree wachtten twee glanzend opgepoetste oldtimers. De bezoekers konden binnen alvast in de stemming komen voor hun trouwdag in de feestelijk aangeklede zalen, waar een zanger de sfeer versterkte met romantische liedjes.

Veel stellen bleven na de rondleiding nog even staan kijken en luisteren, om de sfeer goed in zich op te nemen. Zoals Anthony en Geeske, die De Landgoederij al gereserveerd hebben voor hun grote dag, maar nu inspiratie komen opdoen voor het feest. “Over twee maanden gaan we hier trouwen”, vertellen Anthony en Geeske uit Lopik. “We hebben deze locatie gevonden tijdens de Open Toptrouwlocatie Route van vorig jaar. Vandaag komen we om ideeën op te doen voor de aankleding. Tijdens een normale afspraak is de locatie leeg, maar nu het is aangekleed en met al die gasten krijg je een beter beeld van hoe het er straks uitziet.”

 

Vrijblijvend sfeer proeven

Om de zoektocht voor tienduizenden bruidsparen te vereenvoudigen organiseert Toptrouwlocaties jaarlijks drie Open Toptrouwlocatie Routes: in de winter, de zomer en in het najaar. Op deze dagen opent een diversiteit aan toptrouwlocaties, verspreid door het hele land, de deuren voor aanstaande bruidsparen. Zo kunnen bruidsparen vrijblijvend en zonder afspraak bij verschillende locaties rondkijken en de sfeer proeven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.