Discover the finest spaces
Delen

Zakelijke events op het water bij nieuwe locatie Veluwe Varen

Vergaderen op een varend schip waarbij je zelf kunt aangeven waar je heen wilt en wat je wilt doen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan bij de nieuwe locatie Veluwe Varen. Eigenaar Robert Reinbergen bedacht het concept en kocht een schip om het uit te voeren. En onlangs startte hij officieel. “Deze manier van samenkomen is uniek, een dergelijke meeting herinner je jaren later nog”, concludeert hij.

Robert kocht het schip al in 2011. “Bootjes en watersport zit in mijn bloed en al mijn hele leven ben ik hiermee bezig, zowel privé als zakelijk. Dit schip heb ik gekocht vanwege de mooie lijn en enorme ruimte aan boord. Ondanks dat het schip al erg geschikt was voor het de nieuwe bestemming vanwege de grote salon en ruime kombuis met dinette, de twee toiletten en de goede stabiliteit, zijn er wat aanpassingen verricht om haar nog geschikter te maken voor Veluwe Varen. De gasinstallatie is uit veiligheidsoverwegingen verwijderd om ruimte te maken voor een inductie kookplaat. Er zijn twee koelkasten in gekomen, een magnetron en extra stroompunten voor de espresso koffiemachine. De vloer in de salon en kombuis zijn voorzien van een teakline vloer om het maritieme gevoel aan boord nog meer te creëren en vanwege de hygiëne, dit is namelijk makkelijk schoon te maken.”

Veluwe Varen

Ongeveer alle soorten zakelijke meetings zijn mogelijk bij Veluwe Varen, aldus Robert. “Het schip is met name geschikt voor kleinere en intieme vergaderingen en events van bijvoorbeeld directies, raden van bestuur, verkoopteams of buitenlandse gasten. Met name dat laatste gebeurt veel: een zakelijk verkoopgesprek aan boord en ondertussen laat je de wateren en oude stadjes van Nederland zien. Dat stadje is dan vaak Elburg, want daar kan ik met de boot vlak voor de ingang van de oude stad aanleggen. Buitenlanders zijn dan zeer onder de indruk en het sluiten van een deal is dan peanuts.”

Het concept van vergaderen op een schip werkt volgens Robert zeer inspirerend. “Je kunt met elkaar de drukte ontvluchten en genieten van de rust op het water. Veluwe Varen is een combinatie van vergaderen en ontspannen in een steeds veranderende omgeving op het water. Een nieuwe koers met elkaar uitzetten? Je mee laten nemen op de golven van creativiteit? Hoe houden we het personeel aan boord? Je mag tijdens een vergadering letterlijk het roer van het schip overnemen en jij bepaalt samen met de schipper welke koers er gevaren wordt. Tijdens het varen kan in alle rust en privacy vergaderd en overlegd worden. De schipper zit op het bovendek en hoort niets van wat er besproken wordt.  Er zijn diverse presentatiemiddelen aanwezig zoals een groot LCD scherm waarop een laptop aangesloten kan worden en een flipoverscherm met whiteboard. Tevens is er wifi aan boord.” Daarnaast vertelt hij dat zelfs overnachten mogelijk is. “Er zijn vier slaapkamers aan boord; drie met een tweepersoonsbed en één met een stapelbed, twee toiletten en drie douches. Drinkwater en stroom is in voldoende mate aanwezig, dus meerdaagse events kunnen ook plaatsvinden hier.”

Maatwerk

Ook qua catering is er veel mogelijk bij Veluwe Varen. “Aan boord is alles aanwezig: Veluwse koek voor bij de koffie/thee en een lunch verzorgd door Gastrovino De Bourgondiër in Ermelo. Daarnaast is er onbeperkt frisdrank en alcoholische dranken en een culinaire hapjesschaal voor bij de borrel. De gasten kunnen zelf op het tijdstip dat het hen uitkomt eten en drinken nuttigen. En er kan rekening gehouden worden met dieetwensen en allergieën. Mochten gasten zelf eten en/of drinken mee willen nemen, dan kan dat ook.”

In de salon is plaats voor zeven á acht personen. Een niveau lager is een dinette waar vier personen aan kunnen zitten. Robert: “Ik wil echter maximaal acht personen meenemen om iedereen voldoende bewegings- en zitruimte te kunnen bieden. Bij goed weer kan er ook op het achterdek met acht personen gezeten worden of op het voordek.”
Tot nu toe zijn de reacties op de varende evenementenlocatie positief, meldt Robert. “De gasten die ik tot nu toe heb gehad waren allemaal zonder uitzondering zeer enthousiast. Ze vonden hun event een belevenis en voor herhaling vatbaar. Eigenlijk kun je zeggen dat je een schip en een schipper een dag tot je beschikking krijgt en jij bepaalt wat er gedaan gaat worden. Maatwerk in optima forma.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.