Discover the finest spaces
Delen

Yotel opent nieuw hotel in Amsterdam Noord met openluchtbioscoop

Net over het IJ in Amsterdam Noord is onlangs een nieuw Yotel hotel geopend. Na Schiphol is dit de tweede locatie van de hotelketen. Alles in het moderne hotel is ingericht op ontmoeten en genieten: er is een buitenbioscoop, een terras aan het water van het Tolhuiskanaal en een algemene ontmoetingsruimte waar je kunt eten, informele besprekingen kunt houden of werken. 

Yotel Amsterdam ligt in de hippe wijk Buiksloterham waar veel start-ups en horeca zit. “Amsterdam Noord is een bloeiend, cultureel centrum dat reizigers uit alle windstreken de kans biedt om een meer alternatieve kant van de stad te ontdekken. Met een snelle en gemakkelijke uitvalsbasis naar het centrum van de stad en een scala aan coole bedrijven in de buurt, was het voor ons een volkomen logische stap in dit gebied van Amsterdam een hotel te openen”, aldus Hubert Viriot, CEO van Yotel. Het hotel heeft 202 luxe kamers met onder andere een verstelbaar bed en een regendouche. Verder zijn er een aantal zelfbedieningskiosken, een fitnessruimte, kun je er fietsen huren en is het mogelijk om je boot aan het terras aan te meren.

Yotel Amsterdam
De Komyuniti ruimte. Beeld: Yotel

Yotel Amsterdam

Het epicentrum van het nieuwe Yotel Amsterdam moet de gemeenschappelijke ruimte Komyuniti worden. Hier is een restaurant en een bar waar je de hele dag kunt eten en drinken. Daarnaast zijn er flexibele vergader- en werkruimten waar iedereen gebruik van mag maken, ook als je geen hotelgast bent. Een interessante nieuwe plek voor een meeting dus, die je gemakkelijk kunt combineren met een lunch of diner na afloop. Het grote terras grenst aan Komyuniti en daar omheen ligt een prachtige tuin: voor wie even de stilte wil opzoeken of van het zonnetje wil genieten. Hier is bovendien ook de openluchtbioscoop waar regelmatig films worden vertoond.

Yotel Amsterdam houdt op verschillende manieren rekening met het milieu. Zo is er een watersysteem dat water verzamelt, opslaat, filtert en recycled. Verder is er overal led-verlichting met sensoren zodat lampen niet langer aan staan dan nodig. Opvallend is ook dat er maar liefst tien oplaadpalen voor elektrische auto’s bij het hotel staan.

Yotel Amsterdam
Foto: Ashkan Mortezapour Photography
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.