Discover the finest spaces
Delen

Xsaga verzorgt spraakmakende opening ‘vernieuwbouwde’ Mauritshuis Den Haag

Na een lange reis van bijna twee jaar kwam ‘de parel uit de collectie van het Mauritshuis’ op een fraaie en humoristische wijze thuis. Het Algemeen Dagblad kopte daags na het evenement van een ‘compacte en schitterende show op het voorplein van het Mauritshuis’ en van een ‘spectaculaire (koorddans)act waarmee het museum het nieuwe leven vierde’. Mooie woorden voor een evenement waar Xsaga in nauwe samenwerking met de collega’s van het museum ruim een half jaar naartoe had gewerkt.

Tromgeroffel
Meisje met de Parel, kroonjuweel uit de collectie, kwam thuis en dat mocht men weten! Met tromgeroffel, hoorngeschal en hoefgekletter arriveerde het schilderij in een verhuiskist, die op humoristische wijze werd binnengehaald door de Ashton Brothers. In de kist zat het Meisje met de Parel die via het dak haar weg moest vinden in haar ‘vernieuwbouwde huis’.

Het Mauritshuis is tijdens de intensieve verbouwing uitgebreid met een geheel nieuw pand aan de overzijde van de straat.

 

Oud vertrouwd en fonkelnieuw
Xsaga wilde juist die verbinding benadrukken. Het ‘oude’ vertrouwde museum en het ‘fonkelnieuwe deel’ aan de overzijde van de straat dat onder de grond met een prachtig atrium is verbonden. Met een hemelbestormende en super spannende oversteek van een koorddanseres werd deze verbinding op bijzonder wijze gelegd. De instarts van Pieter Kramer lieten het museum op zijn fraaist zien en verzorgde tevens de juiste humoristische kwinkslag. Het geheel maakte dat Zijne Majesteit de Koning met een goedlachse glimlach en een gemeende knipoog aan de trotse directeur de sleutel kon omdraaien van het gietijzeren hek, waarmee het oude stadspaleis in Den Haag op bijzonder wijze werd geopend.

Kennismaking
Het museum bleef vervolgens open tot middernacht om vele duizenden toeristen en nieuwsgierige Hagenezen, die zich tijdens het evenement hadden verzameld op de rode loper langs de Hofvijver, in de gelegenheid te stellen hernieuwd kennis te maken met de pronkstukken van de Haagse collectie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.