Discover the finest spaces
Delen

WUR opent nieuw gebouw Omnia: een plek om elkaar te ontmoeten en kennis te delen

Afgelopen jaar verrees er op de campus van Wageningen een nieuw markant gebouw. Omnia opent fysiek vanaf 10 mei haar deuren. Bedoeld voor iedereen die elkaar wil ontmoeten en de dialoog aan wil gaan tijdens wetenschappelijke events zoals congressen en symposia. Maar de locatie is ook een mooie plek voor andere bijeenkomsten. De officiële opening zal op dinsdag 10 mei plaatsvinden. 

Wageningen University & Research (WUR) houdt zich onder andere bezig met wereldwijde vraagstukken waar de agrofoodsector vandaag de dag voor staat. Om hier meer ruimte voor te maken opent de WUR het nieuwe gebouw. Manager Chris van de Kreij ziet de ruimte als een plek voor een diepgaand en open gesprek met partners, stakeholders en samenleving. “Omnia is gesitueerd op een prominente plek op de Wageningen Campus in het hart van FoodValley,” vertelt hij. “Dat maakt Omnia toegankelijk en bereikbaar voor een groot aantal partners in het AgroFood en Life Sciences domein. Hierdoor wordt het netwerk in dit domein nog meer versterkt.” Diverse groepen worden met een gebalanceerde programmering van promoties, congressen, dialogen, symposia en workshops samengebracht om kennis uit te wisselen.

Elkaar ontmoeten in Omnia

“In Omnia zal sprake zijn van een uitgekiende en bewuste programmering op onderwerpen in de AgroFood en Life Science domeinen,” vertelt Chris. Denk bijvoorbeeld aan food en health, biodiversiteit, circulariteit en klimaat. “De activiteiten die er plaatsvinden en de organisaties die gebruik willen maken van de ruimte in het gebouw, zullen allemaal op de een of andere manier verbonden zijn aan deze onderwerpen. Aangevuld met de centrale plek binnen de FoodValley maakt deze locatie onderscheidend ten opzichte van een gemiddeld congrescentrum of hotel.”

De hoge bouwstandaard, met veel glas en volumineuze ruimten maakt dat het gebouw uniek is in zijn soort en geschikt is voor professionele bijeenkomsten. “Het gebouw voldoet aan de BREEAM excellent normering. Omnia is daarom gasvrij en alle elektriciteit van de WUR is groen en CO2 neutraal. Het dak van Omnia is volledig bedekt met sedum en de omliggende natte natuurtuin draagt bij aan biodiversiteit op Wageningen Campus.”

Meeting en event mogelijkheden

WUR vindt het belangrijk dat verschillende partijen elkaar kunnen ontmoeten, gepland of juist bij toeval. “Alleen door samen in gesprek te gaan, kennis en belangen uit te wisselen, komen we tot oplossingen voor wereldwijde vraagstukken waar we voor staan,” vertelt Chris. Naast de eigen programmering worden externe partijen uitgenodigd om de functionaliteiten van Omnia in te zetten. Alles ten behoeve van een brede dialoog en kennisdeling. Omnia heeft meerdere zalen. Hierdoor is het dus mogelijk om op het zelfde moment diverse bijeenkomsten te organiseren. “Met de grote en ruim opgezette foyerzones en een uniek restaurant, ontstaat hiermee de ruimte voor onverwachte ontmoetingen van de verschillende bezoekers.

Het restaurant van Omnia is een mooie ruimte om (buitenlandse) gasten te ontvangen en ontmoetingen te organiseren. Een professionele horecapartij gaat de food en beverage voorzieningen op zich nemen. “Op werkdagen is het restaurant geopend voor lunches, koffie, eten en drinken,” vertelt Chris over het gewenste Bib Gourmand niveau wat het restaurant ambieert. “Twee dagen in de week zal er ook een avondopenstelling zijn ten behoeve van diner. Daarnaast zal, afhankelijk van de wens van de congresorganisator, uitstekende lunches, diners, en borrels geserveerd worden bij de congressen en symposia.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.