Discover the finest spaces
Delen

Worldhotel Wings ontvangt Golden Green Key certificaat

Hoogste certificaat op gebied van duurzaamheid

De duurzaamheidsmaatregelen van het Rotterdamse Worldhotel Wings zijn bekroond met het Gouden Green Key certificaat. “Voor ons is het ontvangen van het hoogst haalbare Green Key predicaat een belangrijke erkenning voor onze prestatie als team”, vertelt Berry Gerretsen, directeur Worldhotel Wings. “Sinds de opening van Worldhotel Wings in 2015 staat het milieu in onze bedrijfsvoering hoog op de agenda.”

Worldhotel Wings Rotterdam

Het Green Key keurmerk wordt uitgereikt aan bedrijven die serieus en controleerbaar bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Worldhotel Wings verdient de Golden Green Key, omdat het operationele beleid verder gaat dan de normale milieuwet- en regelgeving. De keuring is uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting KMVK (Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Maatregelen

Worldhotel Wings investeert in een duurzame toekomst en hanteert een duurzaam beleid gericht op mens, omgeving en planeet, waarbij ruimte is voor energiebesparing en recycling. De maatregelen die binnen Worldhotel Wings zijn genomen, zijn gericht op het besparen van water door milieuvriendelijke douchekoppen en kranen en het besparen op wasgoed, het gebruik van spaarlampen, ledverlichting en lichtsensoren, het gebruik van timers voor verwarming en airco en het toepassen van biologische en milieuvriendelijke producten in smaakvolle gerechten. De overdekte parking met 479 parkeerplaatsen beschikt over 16 oplaadpunten voor elektrisch vervoer. Fietsen worden verhuurd om sportief de binnenstad van Rotterdam te verkennen en het is mogelijk de speciale Worldhotel Wings BMW i3’s te huren.

Worldhotel Wings

Volgens Gerretsen betekent het certificaat niet dat alles nu in orde is. Het hotel zal blijven innoveren om te komen tot betere prestaties die voorzien in de behoeften van haar gasten. “We kijken in onze bedrijfsvoering niet alleen naar praktische oplossingen, maar betrekken hierbij ook onze toekomstige generatie. Worldhotel Wings werkt daarom nauw samen met horeca gerelateerde opleidingen in Rotterdam, waarbij werknemers optreden als gastdocent en we diverse stageplaatsen aanbieden. We willen onze passie voor het vak en duurzaam ondernemen blijven delen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.