Discover the finest spaces
Delen

World Forum decor voor overhandiging eerste ‘Bijbel in Gewone Taal’ aan Koning Willem-Alexander

Tijdens een speciale presentatie in het World Forum wordt het eerste exemplaar van de nieuwe Bijbel in Gewone Taal overhandigd aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Op 1 oktober presenteert het Nederlands Bijbelgenootschap op deze bijzondere locatie officieel de nieuwe Bijbel en daarmee de vertaling van de Bijbel in Duidelijke Taal. Het doel: de Bijbel begrijpelijk maken voor een breed lezerspubliek.

Muzikale vertaling
De presentatie in het World Forum biedt een gevarieerd programma rond de Bijbel in Gewone Taal. Er wordt voorgelezen uit de nieuwe vertaling en enkele teksten worden muzikaal ten gehore gebracht door de formatie Adlicious. Theatergroep Aluin voert een stuk op, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid, waarin enkele bekende Bijbelverhalen uit de Bijbel in Gewone Taal met elkaar zijn verweven. Dr. Matthijs de Jong, bijbelwetenschapper en één van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, zal spreken over de kracht van gewone taal. Het hoogtepunt van het programma is de overhandiging van het eerste exemplaar van de nieuwe vertaling aan Koning Willem-Alexander.

“Het hoogtepunt van het programma is de overhandiging van het eerste exemplaar van de nieuwe vertaling aan Koning Willem-Alexander.”

 

Live te volgen
De NCRV is mediapartner van de presentatie van de Bijbel in Gewone Taal. De overhandiging van de Bijbel in Gewone Taal wordt op 1 oktober live uitgezonden op NPO 2 tijdens het programma Tijd voor Max. Deze uitzending is een speciale coproductie van Omroep MAX en de NCRV. Om 18.00 uur zal de uitzending van NCRV’s Schepper & Co op NPO Radio 5 volledig in het teken staan van de Bijbel in Gewone Taal. Daarnaast wijdt de NCRV op 3 oktober een speciale uitzending aan de presentatie, om 18.30 uur op NPO 2. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Jacobine Geel.

Over het World Forum
Het World Forum is een toonaangevend internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht. Het World Forum heeft de afgelopen jaren menig evenement georganiseerd op het gebied van safety & security en daarmee veel ervaring opgebouwd. Daarnaast is het World Forum onderscheidend op het gebied van maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen.

GL events
De exploitatie van het World Forum is in handen van GL events. GL events is een Frans bedrijf dat 37 congres- en evenementenlocaties wereldwijd exploiteert. Het bedrijf is ruim 30 jaar geleden opgericht en heeft zijn sporen verdiend in de internationale congreswereld, zowel in de organisatie van grootschalige evenementen als het managen van tentoonstelling- en congrescentra.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.