Discover the finest spaces
Delen

World Conference Cities and Ports op RDM Rotterdam

De ’15th World Conference Cities and Ports’ wordt in 2016 gehouden in Rotterdam. Het congres wordt georganiseerd door de AIVP en richt zich op de transformaties van oude havens en het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben.

Stad en haven

In 2016 is het 10 jaar geleden dat Stadshavens, de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. van start ging. Stadhavens transformeert geleidelijk oude havengebieden naar een stedelijke omgeving, waarin stad en haven opnieuw verbonden worden. Het RDM terrein met de nieuwe evenementenlocatie de Onderzeebootloods zijn daar een goed voorbeeld van.

“Naar verwachting zullen 400 deelnemers voor het congres naar de stad komen.”

Rotterdam Partners en Stadshavens hebben vorige week het bidbook  gepresenteerd voor de board van de AIVP in Parijs. Ook Barcelona was in de race. De projecten van Stadshavens waren mede doorslaggevend voor de AIVP om voor Rotterdam te kiezen.

Vernieuwde Onderzeebootloods

Rotterdam heeft als lokale partner invloed op de thema-keuze en de programmering van de ‘15th World Conference Cities and Ports’. Het congres vindt in november 2016 plaats op de RDM Rotterdam met de vernieuwde Onderzeebootloods.  Naar verwachting zullen 400 deelnemers voor het congres naar de stad komen.

De AIVP bestaat uit gekozen representanten van steden en lokale maritieme organisaties, nationale overheden, bedrijfsleven, gevestigd bedrijfsleven uit de havensteden, toeleveranciers maritieme dienstverlening, architecten, planologen, universiteiten en onderzoeksinstellingen. De AIVP organiseert ieder jaar een klein Europees congres en tweejaarlijks een wereldcongres dat wisselend in Europa en in een ander werelddeel plaatsvindt. Door kennis en ervaringen te delen, hebben steden van de AIVP door de jaren heen beter kunnen inspelen op economische kansen, milieuvraagstukken, sociale uitdagingen en opgaven op het vlak van gebiedsontwikkeling.

[Foto’s: Onderzeebootloods]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.