Discover the finest spaces
Delen

Working Remotely organiseert met 40 werkplekken eerste workation in Nederland

Met plek voor veertig mensen organiseert Working Remotely in samenwerking met vakantiepark Basecamp IJmuiden de eerste grote workation binnen Nederland. Van 13 tot en met 18 november wordt het park ‘nieuwe stijl’ omgetoverd tot werkparadijs voor individuen die op een inspirerende plek willen werken en andere professionals willen ontmoeten. 

“Eigenlijk is het een groot netwerkevent in de vorm van een werkvakantie,” vertelt Lieke Ingerman, eventmanager en oprichter van Working Remotely. Een bedrijf dat workations – een samentrekking van work en vacation – organiseert voor bedrijven en individuen. Een workation is erop gericht om vanaf een andere plek je laptop open te klappen. Daar ga je aan het werk. Na je werkdag ga je op pad om de omgeving te leren kennen of om de gezelligheid van anderen op te zoeken.

Thuiswerken is de norm

Sinds corona is hybride werken de norm geworden. Veel mensen werken een aantal dagen per week thuis en gaan andere dagen naar kantoor. Hiermee komt ook de workation meer in trek. “Als je alleen een laptop nodig hebt, is het leuk om die een keer op een andere plek open te klappen. Je ziet dat er vaak wel opties zijn in het buitenland, maar ik wilde juist Nederland wat meer op de kaart zetten,” vertelt Lieke. “Bovendien is het een stuk toegankelijker qua budget en reistijd.”

Anna Verbeek is manager van Basecamp IJmuiden. Zij ziet dat remote werken een groeiende trend is geworden onder zowel freelancers als werknemers in loondienst. “Basecamp IJmuiden heeft zelfvoorzienende huisjes die van alle gemakken zijn voorzien. Een heerlijke plek om te wonen, werken en recreëren,” vertelt ze. “Tijdens deze workation hoef je bovendien niet na te denken over je activiteiten en kun je gelijkgestemden ontmoeten in een ongedwongen setting.”

Working Remotely

Deelnemers kunnen een tiny house voor zichzelf boeken, of een delen met een of twee anderen. Je kan gebruik maken van je huisje of de gezamenlijke werkruimten. Aan het eind van de werkdag is het tijd voor activiteiten met andere deelnemers. Van een movienight en beach clean-up, tot bingo, yoga en marshmallow roosteren bij het kampvuur.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.