Discover the finest spaces
Delen

Wikkelboat breidt duurzaam concept uit in Rotterdam en Den Bosch

Sander Waterval maakt met zijn bedrijf Wikkelboat momenteel een mooie ontwikkeling door. Het door hem bedachte concept van ‘tiny houses op het water’ biedt de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen met daarbij een overnachting, maar is ook zeer geschikt voor inspirerende meetings en kleinschalige events.

Het verhaal van Wikkelboat begon vier jaar geleden in de Rotterdamse Wijnhaven met twee multifunctionele en duurzaam ingerichte ‘tiny houseboats’. Sinds deze zomer zijn er vier Wikkelboats 2.0 bijgekomen in de Rijnhaven naast het gemeentelijke steigerpark en Floating Office Rotterdam. In november volgt er op die locatie nog een vijfde exemplaar. Medio augustus slaat eigenaar/directeur Sander Waterval zijn vleugels uit naar Brabant. Aan de Tramkade in Den Bosch drijven dan op het riviertje de Dieze nog twee Wikkelboats.

Break-outs

De Wikkelboats zijn naast een prettige verblijfsaccommodatie ook zeer geschikt als locatie voor meetings en kleinschalige events. Daar kun je denken aan bijvoorbeeld een teambuilding-workshop, een vergadering, productpresentatie of een lunchbijeenkomst. De Wikkelboats zijn geschikt tot maximaal 15 personen per boot. De vier Wikkelboats in de Rijnhaven kunnen ook als break-outs dienen. Voorzieningen zoals koffie, thee, (kraan)water, een beamer met scherm, flip-over en een grote vergadertafel zijn bij de prijs inbegrepen.

Eigenaar en directeur Sander Waterval: “Als het gaat om zakelijke mogelijkheden kunnen gasten bij ons vergaderen en met wel 50 personen borrelen op de steiger. Door onze samenwerking met theater LantarenVenster zijn echter ook plenaire sessies tot wel 500 personen mogelijk.”

Coronaproof

Waterval heeft sinds de start van zijn bedrijf over klandizie niets te klagen: “Er is duidelijk een markt voor dit concept. Ook momenteel zitten we vrij goed volgeboekt. Daarom zijn we nu ook aan het uitbreiden. Mensen zoeken – zeker in coronatijd – naar bijzondere locaties die coronaproof zijn in te richten.”

Wikkelboat kreeg de afgelopen jaren heel veel media-aandacht van journalisten van over de hele wereld. Waterval; “Dat komt omdat het een bijzonder duurzaam concept is, want de boten zijn namelijk gemaakt van golfkarton. En wat is er nu mooier dan midden in Rotterdam op een unieke en inspirerende locatie – en straks ook in Den Bosch – midden op het water te genieten van de omgeving? En dan ook nog op een boot die helemaal is gemaakt van gerecyclede materialen met stroom die wordt opgewekt door zonnepanelen en tal van andere duurzame oplossingen?”

Zo zijn de ramen bijvoorbeeld als tv-scherm te gebruiken door de toepassing van speciale projectiefolie. Waterval: “Dat bespaart ook weer ruimte. Tijdens een verblijf op een Wikkelboat ervaar je dan ook hoe een tiny houseboat ondanks – of misschien wel dankzij de beperkte ruimte – inspireert om anders te gaan denken over wonen en de hoeveelheid aan benodigde spullen. Zo dragen wij ons steentje bij op weg naar een duurzamere samenleving.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.