Discover the finest spaces
Delen

Machtig Wenen zit boordevol mooie locaties

Wenen ligt relatief gezien slechts op een steenworp afstand van Amsterdam, maar heeft enorm veel te bieden. Alhoewel de machtige tijd van Wenen voorbij is, ademt de stad nog steeds macht, kunst en sfeer uit. Een geweldige stad, met indrukwekkende paleizen, prachtige stadstuinen en ook niet onbelangrijk: Sachertorte met slagroom in een van de koffiehuizen. Wij selecteerden daarnaast vijf geweldige locaties die u niet mag missen.

01. 25hours Hotel Vienna

Het contrast van felle kleuren, boeiende illustraties op de muur, ruwe betonnen vloeren en excentrieke (circus) accenten met vintage meubilair en fluwelen gordijnen zorgt voor een unieke ambiance waar improvisatie, tegenspraak en stijl elkaar ontmoeten.

25Hours-Hotel-Vienna-12

 

02. Hotel Topazz

Hotel Topazz is het groenste hotel van Wenen. Alles – en als ik alles zeg, bedoel ik ook echt alles – komt van lokale bronnen. Van het constructiemateriaal tot de bedlakens. In het midden van het hotel ligt een intieme lounge waar eco-vriendelijke wijn wordt geserveerd en de penthouse suite staat open voor events.

03. Restaurant Steirereck

Dit restaurant wordt al jaren de “hotspot” van Wenen genoemd als het aankomt op eten. Alles dat u op uw bord krijgt ziet eruit als een kunstwerkje. Er worden kleurige elementen verwerkt, waaronder natuurlijke kleurstoffen en bloemen. Dit past perfect bij de groene omgeving waarin het restaurant zich begeeft.

04. Hotel San Souci

In 1872 was dit al een hotel in een centraal district van Wenen. Nu heeft het hotel een eigentijdse stempel gekregen door middel van een totale make-over van Philippe Starck en John Hitchcox’ Yoo Studio. De meeting rooms zijn licht en stralen moderniteit en luxe uit.

05. Expedit

En nee, het gaat hier niet over een Ikea-meubel. Het gaat daarentegen om een restaurant dat Italiaans voedsel serveert op een zeer innovatieve manier. De smaken zijn geweldig, en de sfeer mag er ook zijn. Er is geen menukaart, u eet gewoon wat de pot schaft. Een prima locatie om met een groep aan te schuiven, de ruimte staat namelijk vol met gemeenschappelijke tafels.

Foto credits

  1. 25hours Hotel: Design Hotels™
  2. Hotel Topazz: http://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0CAQQjBw&url=http%3A%2F%2Ftheloftonbroome.squarespace.com%2Fstorage%2Fhotel%2520topazz2%3F__SQUARESPACE_CACHEVERSION%3D1363181828271&ei=H5J8VJyiIcnEPO7qgLgF&bvm=bv.80642063,d.ZWU&psig=AFQjCNFZjJrUPYrF2Oq62jjaZtB8txKBpA&ust=1417536408504402
  3. Restaurant Steiereck: http://wienwiki.wienerzeitung.at/WIENWIKI/images/b/b2/Restaurant_Steirereck_vom_Wienfluss.jpg
  4. Hotel San Souci: vhttps://phgcdn.com/images/uploads/VIESS/corporatemasthead/VIESS_overview.jpg
  5. Expedit: http://www.smart-travelling.net/typo3temp/pics/c6f0113461.jpg en Unlike.net
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.