Discover the finest spaces
Delen

Waar vinden we komende winter de coolste baan van Nederland?

De Amsterdamse locatie wordt gedurende een periode van vier weken, van 1 februari tot en met 2 maart 2014, omgetoverd tot ‘De Coolste Baan van Nederland’, met een officiële 400 meter schaatsbaan. De KNSB is zeer enthousiast over het initiatief van House of Sports en Rintje Ritsma en heeft de Coolste Baan in het Olympisch Stadion aangewezen als locatie voor het KPN NK Allround & Sprint. KPN,TVM verzekeringen en EY hebben zich reeds respectievelijk als hoofdsponsor en partners aan dit project verbonden. 

Rintje Ritsma
Met de mobiele kunstijsbaan in het Olympisch Stadion, waar dus ook officiële langebaanwedstrijden op verreden kunnen worden, wordt de droom van Rintje Ritsma werkelijkheid. “Het ’Bislett’ gevoel van vroeger gecombineerd met de wereld van nu, dat is uniek”, aldus Rintje Ritsma vanuit zijn rol als mede-initiatiefnemer van de Coolste Baan.

Entertainment
Voor iedereen is er de hele maand februari entertainment in en rondom het KPN Clubhuis in het Olympisch Stadion. Een Grand Oval 400 meter schaatsbaan, een fun,- en krabbelbaan, recreatief schaatsen, schaatslessen, schoolschaatsen, koek & zopie, het “Gezelligste stampotten restaurant van Nederland”, Skate2date, sportieve bedrijfsevenementen en als afsluiting het KPN NK Allround & Sprint, waar de medaillewinnaars van Sochi live te bewonderen zijn. “Het belangrijkste is dat er een unieke schaatssfeer komt in een historische setting waar jong en oud zelf de schaatsen kunnen onderbinden en waar iedereen, onder het genot van een hapje en drankje, kan genieten van het schaatsen op de winterspelen in Sochi. Met als klap op de vuurpijl dat we binnen een week na de Spelen onze vaderlandse schaatshelden een warm onthaal kunnen geven, tijdens het KPN NK Allround & Sprint . Met dit bijzondere initiatief hopen we heel Nederland een maand lang in de ban van het schaatsen te krijgen”, aldus Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van sportmarketingbureau House of Sports.

KPN NK Allround & Sprint
De KNSB juicht het initiatief van House of Sports en Rintje Ritsma toe en heeft de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion aangewezen als locatie voor het KPN NK Allround & Sprint van 28 februari t/m 2 maart 2014. Beide toernooien staan vlak na Sochi gepland en worden de eerste post-olympische optredens van schaatsers als Sven Kramer en Ireen Wüst. De stadioncapaciteit op de drie wedstrijddagen bedraagt ruim 15.000 zitplaatsen per dag. Tickets hiervoor zijn binnenkort beschikbaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.