Discover the finest spaces
Delen

Voormalig PTT-kantoor in Spuistraat omgebouwd tot W Hotel

De luxe hotelketen W komt naar Amsterdam. Het nieuws over de komst van het designhotel werd eerder dit jaar al bekend gemaakt. Momenteel is de verbouwing van het voormalige Rijkstelefoonkantoor van PTT in de Spuistraat in volle gang. Daarnaast wordt er in samenwerking met het Amsterdamse Office Winhov architecten aan de overkant van straat nu ook een uitbreiding van het hotel gerealiseerd.

Kluis als spa
Hotelvastgoedexploitant Stag Europe, eigenaar van het W hotelmerk, kocht ook het hoofdkantoor van de Kas Bank tegenover het PTT-gebouw in de Spuistraat. “In het uit 1906 daterende pand wordt ter uitbreiding van het W Hotel een wellnesscenter gebouwd”, aldus Mike Tiedy van Starwood tegen het Parool. “Er zit een fantastische kluis in de kelder die erom schreeuwt een spa te worden.” Op de eerste verdieping komt een bar met uitzicht vanaf de galerij en in de hal van het gebouw wordt een bar met restaurant gebouwd. Verder telt de uitbreiding van het W Hotel straks een aantal extra hotelkamers.

“In het uit 1906 daterende pand wordt ter uitbreiding van het W Hotel een wellnesscenter gebouwd.”

 

Zwembad met Amsterdams uitzicht
Het uit 1925 stammende, voormalige PPT-kantoor, telt na de verbouwing 185 kamers waaronder tien suites. In een nieuwe glazen opbouw op het dak komt de hotellobby, samen met een skybar en restaurant waar ook gasten van ‘buiten’ het hotel van harte welkom zijn. Het dak is gereserveerd voor het W-zwembad waar straks met uitzicht over de Amsterdamse binnenstad gezwommen kan worden. Of de twee gebouwen in de Spuistraat met elkaar worden verbonden door middel van een tunnel of passerelle, daarover zijn de betrokken partijen nog in gesprek.

Starwood
Vorige week is bekend gemaakt dat Starwood, naast het huidige Pulitzer en Sheraton Schiphol, ook met een vestiging van de viersterrenketen Aloft naar Amsterdam komt.

[Foto: Office Winhov]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.