Discover the finest spaces
Delen

Voormalig opslag van Zwitsal-terrein in Apeldoorn nu open als Zwitsalhal voor meetings en events

De voormalige opslag van het Zwitsal-terrein in Apeldoorn is volledig herbouwd en sinds kort beschikbaar voor allerlei soorten meetings en events. De Zwitsalhal is een industriële evenementenlocatie op het voormalige fabrieksterrein waar vroeger de eerste potjes babyzalf van de band kwamen. Inmiddels is het een bruisende plek voor ondernemers en sinds april een nieuwe evenementenlocatie, waar kwaliteit en creativiteit centraal staat, rijker.

Tim Koldenhof, eigenaar van de Zwitsalhal, vertelt hoe zij zo’n zes jaar actief zijn op het Zwitsal-terrein. “Sinds kort zijn we deze nieuwe locatie gestart. De Zwitsalhal heeft nieuwe vloeren, een foyer en een volledig nieuwe technische set gekregen, waardoor we hier congressen en feesten tot 750 bezoekers kunnen draaien.” De Zwitsalhal is daarmee geschikt voor veel soorten evenementen en is opgedeeld in drie hallen, die schaalbaar zijn voor elke groepsgrootte. Daarnaast kan er altijd uitgeweken worden naar het buitenterrein.

“De eerste evenementen zijn zeer naar wens verlopen,” vertelt Tim. “We zijn direct weer in optie gezet voor aankomend jaar dus dat is fijn. We hebben in de laatste weken al een aantal mooie klanten zoals gemeente Apeldoorn en de Belastingdienst mogen ontvangen. De locatie wordt meteen goed beoordeeld! Voor de komende maanden zit de agenda al goed vol met verschillende congressen en evenementen. We zijn ontzettend blij dat nu al zo veel klanten ons weten te vinden.”

Zwitsalhal

“Ik denk dat wij een aantal voordelen hebben,” vertelt Tim over wat hen nu zo uniek maakt. “We liggen ten eerste centraal in Nederland. Daarnaast hebben we meer dan 500 gratis parkeerplekken direct naast de locatie. Naast de 750 personen die wij in de Zwitsalhal zelf kunnen ontvangen, kunnen we ook evenementen draaien tot 5.000 personen. Dit komt omdat we een enorm grasveld hebben naast de locatie waar we tenten kunnen plaatsen. Hier hebben we tot nu toe ook al mooie bedrijfsfeesten mogen organiseren voor bijvoorbeeld VGZ en Univé.” Hij vervolgt: “Het leuke van het terrein is dat er altijd wat te ontdekken valt. Doordat er verschillende ondernemers zitten is er veel variëteit. Het voordeel voor organisatoren en bedrijven is dat je altijd exclusief de locatie hebt. Verder zijn de ruimten naar wens in te richten waardoor elk event uniek is.”

Vorig jaar werd bekend dat het Zwitsal-terrein een nieuwe eigenaar zou krijgen die een herontwikkeling gaat doorvoeren. De gemeente Apeldoorn gaat ervan uit dat de herontwikkeling vanaf 2023 zijn beslag krijgt. “Je kan het terrein vergelijken met andere industriële locaties in Nederland. Er zitten diverse bedrijven. Van een bierbrouwer tot een kringloopwinkel. Wij zijn dus de eigenaar van de evenementenlocatie op het terrein.” Met de Zwitsalhal zetten Tim en zijn team de toon voor het terrein waarbij het uitgangspunt is dat de toekomstige Zwitsal zoveel mogelijk ruimte blijft geven aan de huidige en nieuwe elementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.