Discover the finest spaces
Delen

Noordwijk ontvangt delegatie International Solar Cities Congress als ‘host city 2016’

Een delegatie van het International Solar Cities Congress 2016 (ISCC 2016) bracht onlangs een bezoek aan Noordwijk. Doel was om op 15 december de diverse locaties in de congresbadplaats te bekijken en kennis te maken met de gemeente. Het meerdaagse congres dat in 2016 naar Noordwijk komt, is het resultaat van een gewonnen bid door Noordwijk Marketing. Hiermee heeft de badplaats bidprocedure-concurrenten als onder andere Canada en Japan achter zich gelaten.

Congresbadplaats Noordwijk
Het bezoek wordt gezien als het startmoment van een intensieve samenwerking tussen Noordwijk als congreslocatie en het International Solar Cities Initiative (ISCI). Verwacht wordt dat zo’n vijfhonderd á duizend deelnemers naar de badplaats zullen komen voor de zesde editie van het congres en daarmee de Noordwijkse congresvenues onder internationale aandacht brengen.

“Het bezoek wordt gezien als het startmoment van een intensieve samenwerking tussen Noordwijk als congreslocatie en het International Solar Cities Initiative (ISCI).”

 

Host city 2016
Eerder dit najaar reisde een groep van Noordwijkse afgevaardigden af naar Buenos Aires, Argentinië, om daar het Solar Congres van 2014 bij te wonen. Er werden gesprekken gevoerd met de board en lokale organisaties en een presentatie gehouden als host city voor het congres in 2016.

International Solar Cities Congress
Het International Solar Cities Congress is een non-profit organisatie die zich richt op nieuw stedelijk beleid op het gebied van energieplanning. De organisatie doet onderzoek en stimuleert duurzame energie-initiatieven met uiteindelijk doel, het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Op de foto vlnr: Sophie Hamburger (MCI Group), Pieter-Jan Barnhoorn (Wethouder Gemeente Noordwijk), Marie José Fles (Wethouder Gemeente Noordwijk), Sandra Nonhebel (Noordwijk Marketing), Marjolijn van der Jagt (Noordwijk Marketing), Chiel Boonstra (voorzitter ISCC 2016), Sandra Hijnen (MCI Group), Gerben van Duin (Wethouder Gemeente Noordwijk Marketing).

[Foto’s: Noordwijk Marketing]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.