Discover the finest spaces
Delen

Een voorbeeldfunctie met kraanwater: primeur voor Hotel Casa 400

Stadsbestuurder Nevin Özütok  heeft onlangs het Join the Pipe tappunt officieel geopend in de hotellobby van Casa 400. Met de aanleg van een Join the Pipe watertappunt draagt Casa 400 bij aan een eerlijke verdeling van schoon drinkwater in Tanzania.

Voortrekkersrol
“In het hotel verblijven veel internationale gasten die niet gewend zijn uit de kraan te kunnen drinken. Dit tappunt stimuleert onze gasten hier hun flesje opnieuw te vullen en zo de vuilnisbelt van plastic wegwerpflessen te beperken”, aldus Hans Vugts, directeur Casa 400. Join the Pipe is erg blij met de actieve samenwerking met Hotel Casa 400. “Het Amsterdamse hotel neemt een voortrekkersrol in ten opzichte van andere hotels door op deze wijze voor kraanwater te kiezen. Wij hopen dan ook dat andere hotels dit goede voorbeeld zullen volgen.

Over Join the Pipe
Join the Pipe  is de eerste community van kraanwater drinkers die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Het doel is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water tegen te gaan. Dagelijks belanden nog steeds 500.000 plastic flessen op de vuilnisbelt, terwijl ons water tot het beste van de wereld behoort. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten, zoals duurzame waterflessen, karaffen en de watertappunten waar er inmiddels zo’n kleine 300 van door heel Nederland staan,  worden waterprojecten in ontwikkelingslanden als Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van de drinkwaterprojecten wordt bijgehouden op de website

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.