Discover the finest spaces
Delen

Vondel Hotels zet drie nieuwe hotels op

De Amsterdamse hotelketen Vondel Hotels opent komende jaren twee nieuwe vestigingen. Hotel de Jonker en Hotel Overtoomse Houthandel openen in een oude slagerij en een voormalige houthandel. De locaties behouden de originele elementen van de panden en combineren deze met kunst en design. Naast deze hotels is de keten bezig met een project in Leiden.

Meelfabriek-Leiden-_DSC8833_HDR-Edit

Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels vertelt: “Het zijn prachtige locaties waar veel aan moet gebeuren, maar dat vind ik juist het leukst. In samenwerking met een geweldig team – van bouwvakkers tot interieur designers – slaan we de handen ineen om uiteindelijk weer twee unieke hotels te openen.”

b94f4a47ec357c7f_h600

Hotel de Jonker

Hotel de Jonker komt in een monumentaal pand tegenover Artis, waar op de begane grond jarenlang een slagerij gevestigd was. Het pand wordt volledig gerenoveerd, maar de originele elementen zoals de herkenbare groene gevel blijven bestaan. Het hotel telt uiteindelijk vijftien luxe loft-achtige familiekamers. De kamers krijgen een keukenblok en hebben een industriële uitstraling, waar oude karakteristieke elementen in terugkomen. Het trappenhuis, de schouwen en slagerijtegels blijven ook behouden. Hotel de Jonker opent in het voorjaar van 2017.

aa58db201521f94b_h600

Hotel Overtoomse Houthandel

Het pand waar Hotel Overtoomse Houthandel in opent, stond jarenlang leeg. De verbouwing van de houthandel, waar alleen het monumentale houten skelet nog van staat, is gestart. Het geraamte is zorgvuldig ontmanteld en alle houten balken zijn genummerd. Op deze manier kan een grote kelder worden gegraven en wordt het pand weer opgebouwd met de originele houten balken. Het hotel opent in 2018, telt 82 kamers en krijgt net als Hotel de Jonker een industriële uitstraling.

Meelfabriek-Leiden-_DSC8176-Edit

Meelfabriek Hotel

Naast deze hotels in Amsterdam is Vondel Hotels bezig met een project in Leiden: Meelfabriek Hotel. Een oud silogebouw aan de Singel wordt omgebouwd tot viersterrenhotel. Gasten van het hotel kunnen verblijven in hotelkamers en hotelappartementen. Op de bovenste verdieping van het hotel komt een skybar met restaurant, waar de gast kan loungen met uitzicht over de Sleutelstad. Wanneer het hotel opent is nog onduidelijk.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.