Discover the finest spaces
Delen

Vincent de Ridder (Kromhouthal): ‘Bij een evenement gaat het om de beleving, en daarin heb je als locatie een belangrijke rol’

De Kromhouthal heeft een nieuwe Algemeen Directeur: Vincent de Ridder komt over vanuit De Boer Structures. Vanaf 20 april voegt hij zich bij het team van Evenementen aan de Overkant, de exploitant van de multifunctionele evenementenlocatie aan het IJ in Amsterdam-Noord. Op zijn eerste werkdag geeft hij speciaal voor GreaterVenues een interview over zijn loopbaan en ambities.

Waar kunnen mensen u van kennen?

“Na mijn stage op de Hogere Hotelschool bij Grand Hotel Huis ter Duin ben ik daar aangebleven als accountmanager, waar ik grote internationale partijen binnenhaalde. Daarna heb ik drie jaar bij de Amsterdam Convention Factory gewerkt, in de oude Stork fabriek. Vervolgens was ik vijf jaar lang General Manager bij de Van Nelle Ontwerpfabriek en ten slotte werkte ik de afgelopen drie jaar bij De Boer Structures.”

Waarop baseert u de keuze voor deze locaties?

“Ik vind dat een locatie je moet raken, het moet iets met je doen. Bij een evenement gaat het om de beleving en daar heb je als locatie een belangrijke rol in. Een locatie moet prikkelen en inspireren. De Kromhouthal kende ik door een evenement van het tienjarig bestaan van het Genootschap voor Eventmanagers.”

“Het mooie is dat je met dit soort locaties álle kanten op kan, je hebt heel weinig beperkingen. Ja, de enige beperking is je eigen fantasie.”

[Foto: De Kromhouthal]

Wat is uw favoriete soort locatie?

“Je ziet het wel aan de locaties waarvoor ik heb gewerkt. Ik vind persoonlijk industriële locatie echt heel gaaf. Het is die authenticiteit en het karakter wat mij aantrekt. Ruw en industrieel, maar ook groot en imposant. Het mooie is dat je met dit soort locaties álle kanten op kan, je hebt heel weinig beperkingen. Ja, de enige beperking is je eigen fantasie. Je kan altijd zorgen voor een hele eigen look en feel, voor ieder event.”

Waarom de overstap naar De Kromhouthal?

“De locaties bleven me trekken. Ik hou daar heel erg van, werken met jonge, enthousiaste mensen. De Kromhouthal is een heel inspirerende locatie waar al een hoop mooie evenementen plaats hebben gevonden, zoals Mercedes, BMW, De TV-Beelden en IKEA 35 Jaar. Verder heb ik nog zin om mee te werken aan het succes van de komende evenementen die er nog aan komen zoals SAIL Amsterdam, Emerce E-day en de Affordable Art Fair. De Boer heeft natuurlijk ook locaties, zij het heel tijdelijk. Ik heb daar een heel mooie periode gehad, het is echt een prachtig bedrijf. Ik ben heel trots op wat we daar hebben bereikt.”

Wat neemt u mee van uw vorige werkgevers?

“Bij Van Nelle en bij de Amsterdam Convention Factory heb ik geleerd hoe je een locatie goed in de markt zet en op een professionele manier. De Boer is een enorm groot bedrijf, waar ik aan het hoofd stond van de Nederlandse tak. Je neemt zo overal wel wat van mee.”

In het persbericht dat u verstuurde staat dat u De Kromhouthal naar een nog hoger niveau gaat tillen. Kunt u iets loslaten over de plannen?

“Ik ben in een leuk, jong team terecht gekomen. Er is ruimte om te investeren in met name de service en de faciliteiten. Denk aan het meubilair, inrichting en techniek. Met name faciliteiten die vaak nodig zijn, daar gaan we in investeren. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om voor onze opdrachtgevers leuke en unieke events neer te zetten!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.