Discover the finest spaces
Delen

Vertrek indoor Playground levert Schiecentrale nieuwe grote eventruimte op

Een diner organiseren, een beurs of een activiteit? Dat kan sinds kort in de nieuwe ruimte Megawatt bij de Schiecentrale in Rotterdam. Door de komst van deze nieuwe zaal kunnen er nu meerdere programmaonderdelen onder één dak georganiseerd worden. Denk aan een diner met aansluitend een feest, een congres met een beurs of een productpresentatie met een informatiemarkt. De ruimten, verbonden met brede deuren, kunnen geschakeld worden en dan kan er zelfs een vakbeurs gehouden worden op de 2000 vierkante meter van de gehele Schiecentrale. Een positieve stap dus voor de oude energiecentrale, gelegen in het Lloydkwartier in Rotterdam en aan de voet van de Euromast.

“Vanuit de markt is veel vraag naar locaties die middelgroot zijn en over twee zalen beschikken om het programma, het feest of het congres op te splitsen”, legt Hans Baggerman van Schiecentrale Events uit. “En deze kans deed zich voor door het vertrek van de indoor Playground.” Een perfect moment dus om die ruimte om toe bouwen tot Megawatt. Hans vertelt dat de ruimte al gereed is voor gebruik: “Maar anders dan de Turbinehal is hier letterlijk meer ruimte voor maatwerk. De ruimte is multifunctioneel inzetbaar, de ene keer als dinerruimte, dan weer als beurs- of congresruimte en soms gewoon voor een mooie spelactiviteit. Voor feesten met live muziek is de ruimte niet geschikt.”

De Schiecentrale

De nieuwe ruimte Megawatt, van evenementenlocatie De Schiecentrale, is 1000 vierkante meter groot en kan dineropstelling ruimte bieden aan 500 gasten, in theateropstelling tot 700 bezoekers en tijdens personeelsfeesten is plek voor maximaal 1000 personen. De ruimte heeft een industriële uitstraling, is voorzien van techniek, maar kan vrij worden ingedeeld. Schiecentrale Events kijkt graag mee met de klanten naar de mogelijkheden van de indeling.

Bij evenementenlocatie De Schiecentrale zijn nog veel meer ruimten beschikbaar voor events. Zo is er de Turbinehal. Dit is de centrale ruimte waar vroeger energie werd opgewerkt voor de haven en de bewoners. De hal is geschikt voor een borrel of feest met maximaal 750 bezoekers.  Daarnaast hebben ze bij De Schiecentrale nog twee break-outs: De Schakelruimte en De Machinekamer. Beiden zijn 200 vierkante meter en zijn geschikt voor bijvoorbeeld parallelsessies, zoals workshopruimte en voor vergaderingen. Ze zijn niet los te huren en zijn geschikt voor kleine en middelgrote gezelschappen tot 100 gasten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.