Discover the finest spaces
Delen

Vergaderen tussen de kippen bij Kipster

Wie op zoek is naar een inspirerende vergaderlocatie die anders is dan anders moet echt even een kijkje nemen bij Kipster. Deze innovatieve en diervriendelijke kippenboerderij in het Brabantse Oirlo heeft namelijk ‘een bijzonder kippenhok voor gasten om met elkaar te kakelen’, aldus Kipster. Zo kun je hier je ei kwijt tijdens een vergadering, brainstorm of presentatie, maar ook genieten van een kakelvers bereide lunch of diner.

In de vergaderzaal van Kipster is plek voor maximaal 75 mensen bij een theateropstelling. Catering, voor bijvoorbeeld een lunch of diner, maar ook tijdens een vergadering, behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervoor werkt Kipster samen met cateraar Culinair Creatief. Wie na afloop van een meeting nieuwsgierig is naar de innovatieve werkwijze van het bedrijf kan een rondleiding krijgen over de boerderij. Ook is er een kleine tentoonstelling te zien voor bezoekers.

Kipster, Oirlo
De vergaderzaal.

Kipster

Het bijzondere aan Kipster zijn de vele dier- en milieuvriendelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen. Zo worden de kippen gevoerd met restjes van bakkerijen en bijproducten van het land, zoals haverdoppen. Het idee hierachter is dat op dit moment zeventig procent van de vruchtbare grond in Nederland wordt gebruikt om dieren op te houden. Dit drukt erg op het milieu. En dat terwijl dieren ook prima op niet-vruchtbare grond kunnen leven en met restjes gevoed kunnen worden.
Een andere milieuvriendelijke maatregel zijn de eierdozen die Kipster gebruikt. Die zijn namelijk gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water. Volgens de kippenboerderij het ‘meest duurzame eierdoosje dat er is’. Ook leveren de 1097 zonnepanelen op het dak zoveel energie op dat de boerderij energieneutraal is.

De kippen van Kipster leven niet in een grote kale hal, maar hebben een binnentuin met allerlei boompjes en struiken waar ze kunnen scharrelen. Ook krijgen ze zo frisse lucht en daglicht. Verder is er een uitloop rond de boerderij. De hanen die in de boerderij geboren worden, worden niet meteen vergast zoals in veel bedrijven gebeurt. Ze mogen rondlopen en opgroeien tot zo’n 15 tot 17 weken en daarna worden ze verwerkt tot haanburgers. Dit is vrij uniek in de kippenwereld.

Kipster, Oirlo
De 1097 zonnepanelen zorgen ervoor dat Kipster energieneutraal is. Foto's: Kipster
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.