Discover the finest spaces
Delen

Vergaderen in voormalige cel bij nieuwe werkplekaanbieder CupolaXS

Naast de nieuwe bioscoop en evenementenlocatie de FilmKoepel opent binnenkort ook de techcampus voor digitalisering CupolaXS in de Koepelgevangenis in Haarlem. In de vernieuwde Koepel komen cultuur, onderwijs en bedrijfsleven samen om te werken aan innovaties. Hier kun je straks verschillende soorten werkplekken huren, vergaderen in een voormalige cel of een event organiseren tot 200 personen. CupolaXS opent begint januari 2022.

CupolaXS wil een community van mkb-ondernemers creëren in de monumentale Koepelgevangenis. Ondernemers kunnen er namelijk niet alleen een werkplek huren, maar elkaar ook ontmoeten in de gezamenlijke ruimten of tijdens events en workshops van CupolaXS. Deze creatieve sfeer van ondernemers onder elkaar moet ook door gaan werken tijdens events. “Wij zijn uniek als evenementenlocatie omdat we voor een monumentale, inspirerende omgeving zorgen met een bruisende ondernemende community”, aldus Rachelle Brusselaars van CupolaXS. 

CupolaXS

Het is straks zowel met als zonder lidmaatschap mogelijk om een vergader- of eventruimte te huren bij CupolaXS in Haarlem. Er zijn zeven lichte en modern ingerichte ruimten van verschillende groottes. Bijzonder: er zijn twee vergaderruimten voor maximaal zes personen gemaakt in voormalige cellen. Daarnaast zijn er nog twee voor meeting rooms voor maximaal tien personen (deze zijn ook gemaakt in de cellen). Verder is er een grote Studio waar je met zo’n tachtig mensen terecht kan voor allerlei soorten events. Dan is er nog de Event Space voor vijftig personen en de Co-working Area voor maximaal 150 mensen. Heel wat mogelijkheden dus voor evenementen. Rachelle: “We staan open voor alle soorten events die je maar kunt bedenken. Maar we geven wel de voorkeur aan events op het gebied van ondernemerschap, innovatie, digitalisering en IT.”

Een lekkere lunch tijdens je meeting? Of een walking dinner op je event? CupolaXS werkt samen met de eigenaar van de Haarlemse restaurants Café Colette, Nolita en Jacobus Pieck die catering in alle soorten en maten voor je kan verzorgen.
De voormalige Koepelgevangenis waarin CupolaXS is gevestigd is een echt Haarlems landmark die al van ver te zien is. Het bijzondere gebouw werd tussen 1899 en 1901 gebouwd naar een ontwerp van architect Willem C. Metzelaar. In 2016 werd de gevangenis gesloten en gekocht door stichting Panopticon die de plannen voor het multifunctionele centrum ontwikkelde. Sinds 2020 wordt het gebouw gerenoveerd en herontwikkeld tot winkelruimte, horeca, studio, museum, het kantoor van CupolaXS en bioscoop de FilmKoepel.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.