Discover the finest spaces
Delen

Vergader- en werkplekverhuurder IWG komt in voormalig Frans consulaat in Amsterdam

International Workplace Group (IWG), moederbedrijf van vergader- en werkplekverhuurders Regus en Spaces, gaat zich vestigen in het voormalige Franse consulaat ‘Maison Descartes’ aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Het bedrijf tekende onlangs een huurovereenkomst met vastgoedbeheerder Capricorn Capital Group die de eigenaar is van het monumentale pand. Hiermee is onze hoofdstad weer een vergaderplek, en wellicht een evenementenlocatie, rijker. 

Het gebouw aan de Vijzelgracht en Prinsengracht is gebouwd in 1683 en werd een weeshuis genaamd het Walen Weeshuis. In 1971 kwam het in het bezit van Frankrijk die er jarenlang hun consulaat vestigden. Zij noemden het enorme gebouw van 5000 vierkante meter met binnentuin Maison Descartes. Capricorn kocht het pand in september 2018.

Spaces Westerpark
Spaces Westerpark, één van de dochterondernemingen van IWG. Foto: Paul Starink

International Workplace Group

Wanneer IWG het monumentale Maison Descartes gaat betrekken, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoeveel vergader- en/of evenementenzalen er, naast kantoorruimte, gaan komen. “We zijn ervan overtuigd dat we op deze locatie veel kunnen betekenen voor onze klanten in Amsterdam”, reageert Annelou de Groot van IWG Nederland.

IWG bestaat al ruim dertig jaar en heeft vestigingen in honderden landen waardoor ze, volgens hen, het grootste netwerk van flexibele werkruimten hebben ter wereld. Dochterondernemingen zijn Regus en Spaces, die ook vestigingen in Nederland hebben, Signature, HQ en No 18.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.