Discover the finest spaces
Delen

Verdieping erbij voor evenementenlocatie Paviljoen Het Houtse Meer bij Breda

Strandpaviljoen en evenementenlocatie Het Houtse Meer in Den Hout, vlakbij Breda, gaat eind dit jaar flink verbouwen. Over de gehele oppervlakte van het paviljoen komt een eerste verdieping met een groot terras aan de kant van het meer Put van Caron, waaraan de locatie ligt. Ook heeft Het Houtse Meer afgelopen zomer hun evenemententerrein uitgebreid met onder andere een overdekte buitenlounge, een terras voor groepen en jeu de boules banen. 

“Door uit te breiden met een compleet nieuwe verdieping op ons pand, dat nu gelijkvloers is, gaan we zorgen voor meer comfort voor de gasten en onszelf. Nu hebben we, in populaire maanden, een fulltime opbouwteam nodig om onze zalen van borrel, naar vergadering, naar feest, naar walking diner om te bouwen. Na de verbouwing kunnen we meer gaan spreiden en bijvoorbeeld het feest voor de avond al helemaal klaarzetten boven, terwijl het dagprogramma nog volop aan de gang is beneden en buiten”, legt Veerle Diependaal van Paviljoen Het Houtse Meer uit. “We kunnen dus nog flexibeler worden en ook grotere events faciliteren.” Toen het paviljoen vijf jaar geleden gebouwd werd, is er al rekening gehouden met een eventuele uitbreiding door een verdieping toe te voegen. Daarom is onder andere het dak plat gehouden. 

Paviljoen Het Houtse Meer

Naast de verbouwing die eind dit jaar moet starten, heeft Paviljoen Het Houtse Meer onlangs ook zijn evenemententerrein uitgebreid. Veerle: “We hadden nog een stuk grond naast het bestaande evenemententerrein, aan het water, dat we nog niet gebruikten. Toen de coronacrisis begon, hadden we de tijd om dit grondig aan te pakken. Bovendien was er veel vraag vanuit de markt naar plekken om buiten samen te komen.” Inmiddels is er een buitenbarbecueplaats, een overdekte buitenlounge, een terras voor groepen aan het strand, een grote kruidentuin en jeu de boules banen bijgekomen. De Airstream caravan, die er al stond en onder andere wordt gebruikt voor kleinere meetings en private dinners, is bovendien verder aangekleed met een terras aan het water. 

“De nieuwe overdekte buitenlounge is helemaal coronaproof en werd afgelopen zomer veel geboekt. Het is buiten, maar toch overdekt en met zijwanden en heaters, dus al snel op temperatuur te brengen. Veel mensen verkozen dit boven een binnenruimte met privéterras, ook als het wat frisser was”, legt Veerle uit. “Doordat we nu een groter buitenterrein hebben, kunnen er nog grotere events plaatsvinden. Maar ook meerdere events tegelijk. Dat maakt het ontzettend leuk!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.