Discover the finest spaces
Delen

Venue Showcase: Terrorisme, klimaatveranderingen en andere rampen op Vliegveld Twenthe

Bij sommige locaties zie je pas goed wat de mogelijkheden zijn tijdens een evenement. In de rubriek showcase delen locaties foto’s van hun mooiste events. Deze week zien we het indrukwekkende terrein van Vliegveld Twenthe als de ultieme speeltuin voor veiligheidsprofessionals tijdens de internationale Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC).

Veiligheidsregio’s en hun samenwerkingspartners hebben te maken met veel en diverse veiligheidsdreigingen. Denk aan radicalisering en terrorisme, klimaatverandering en extreem weer, industriële rampen, verkeerscalamiteiten, maar ook natuurbranden, infectieziekten, bescherming van vitale infrastructuren en cybercriminaliteit. eRIC biedt een podium om productinnovaties te presenteren en te demonstreren op het gebied van voertuigen, uitrusting, kleding, informatietechnologie, preventietechniek, opleiding, training en oefening.

De cijfers

Dat klinkt overzichtelijk, maar zet dat maar eens in de praktijk neer. Bij Vliegveld Twenthe streek de expo neer op een vijfde van de locatie, oftewel 100.000 vierkante meter indoor en outdoor. Er werd gebruik gemaakt van 40 krachtstroompunten, een veiligheidsbeurs van 10.000 vierkante meter in Hangar 11, een congres voor 500 gasten in Hangar 18, 12.000 kopjes koffie, meer dan 70 demonstraties en de nieuwste brandweerauto’s die getest werden op een baan van bijna 2 kilometer.

“Voor mij en mijn team een eer dat wij de locatie zijn voor het grootste vakevenement voor veiligheidsprofessionals in Nederland”, blikt Marten Foppen, commercieel directeur van Vliegveld Twenthe terug. “Door de multifunctionaliteit van het vliegveld draagt de locatie absoluut bij aan de kennisdeling van dit event. Dit was tevens de hoofddoelstelling van de organisatie en hier hebben wij als één team invulling aan gegeven. Het vliegveld was een ware playground deze dagen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.