Discover the finest spaces
Delen

Venue Showcase: Eén week, drie events bij Nationale Opera & Ballet

Tijdens een evenement zie je pas echt goed wat de mogelijkheden van een locatie. In de rubriek showcase delen locaties foto’s van hun mooiste events. In deze editie pakt Nationale Opera & Ballet in Amsterdam uit met maar liefst drie spectaculaire evenementen in één week.

Event 1: OperaDiner

Het jaarlijkse OperaDiner, dat op woensdag 7 november plaatsvond, is een jaarlijks event waarbij de kunstvorm opera wordt gevierd. Ruim 140 gasten werden getrakteerd op een exclusieve kostuumtentoonstelling, optredens van de OperaStudio, een initiatief van De Nationale Opera waarbij zes afgestudeerde zanger(es)s(en) begeleid worden om zich verder te specialiseren in het operavak, een backstage programma achter de schermen en een diner verzorgd door Select Catering in samenwerking met 2 sterren restaurant De Bokkedoorns. Dit keer stond het diner in het teken van het kostuum. Op het kostuumatelier van Nationale Opera & Ballet wordt elke dag met grote precisie en toewijding gewerkt aan het vervaardigen van de mooiste kostuums.

Event 2: LAW & ART cliënt event Houthoff

Nationale Opera & Ballet Amsterdam
Diner in het decor van opera Il barbiere di Siviglia

De dag voor de première van opera Il barbiere di Siviglia stond het theater in het teken van ‘LAW & ART’, een cliënt event van hoofdsponsor Houthoff. Het advocatenkantoor onthaalde 300 gasten met optredens van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet en een rondleiding achter de schermen. Speciaal voor deze dag werd de orkestbak omgetoverd tot een receptielocatie. De avond werd afgesloten met een spetterend diner op het hoofdtoneel in het decor van Il barbiere di Siviglia, die minder dan 24 uur later in première ging.

Event 3: BalletDiner

Ook de kunstvorm ballet heeft een jaarlijks terugkerend event. Eén keer per jaar opent Het Nationale Ballet de wereld achter de schermen voor een exclusieve avond voor het bedrijfsleven. Het BalletDiner vierde op maandag 12 november haar dertiende editie. In een unieke en intieme setting genoten ruim 180 gasten van een speciaal samengesteld programma met dans op topniveau, waarna op het achtertoneel van de grote theaterzaal een diner werd verzorgd door Select Catering. De ster-solisten van Het Nationale Ballet lieten gasten van heel dichtbij ervaren dat ballet topsport en kunst is.

Uitdaging

“Wat een waanzinnige week”, blikt Sander van Kaam, manager Sales & Events bij Nationale Opera & Ballet terug. “Het was best een uitdaging om alle drie de evenementen naast de reguliere programmering in één week mogelijk te maken. Het jaarlijkse OperaDiner en BalletDiner zijn twee van de meest succesvolle fondsenwervingsinitiatieven van Nationale Opera & Ballet en waren ook dit jaar al vroeg uitverkocht. Het is geweldig om te zien dat aanwezigen opera en ballet zo’n warm hart toedragen. Wij kijken uit naar volgende edities en naar alle andere evenementen die nog gaan komen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.