Discover the finest spaces
Delen

Van Nelle Fabriek in rijtje ‘Taj Mahal’, ‘Grachtengordel’ en ‘Great Barrier Reef’

Daarmee schaart de monumentale fabriek zich in het rijtje van de Piramide van Cheops, Taj Mahal en het Great Barrier Reef. De Van Nelle Fabriek is het tiende Nederlandse monument op de Unesco-lijst, na onder meer de Amsterdamse grachtengordel en de molens van Kinderdijk.

Ideale fabriek
De fabriek is in de jaren twintig ontworpen door de architecten Michiel Brinkman en Leen van der Vlugt in opdracht van Van Nelle-directeur Kees van der Leeuw. Zij hadden een ‘ideale fabriek’ voor ogen: functioneel, mooi en open. Het daglicht werd gebruikt om de werkomstandigheden aangenaam te maken voor de arbeiders. Tegenwoordig zijn er tientallen bedrijfjes gevestigd in het pand en worden er evenementen georganiseerd.

Burgemeester Aboutaleb is er trots op dat de Van Nelle Fabriek erkend is als werelderfgoed en roemt het gebouw als icoon van de stad. “Een gebouw, uniek voor zijn tijd in materiaal en vorm, en vanuit sociaal oogpunt zijn tijd ver vooruit.” (Bron: RTL Nieuws).

Special event venue
De Van Nelle Fabriek is een bijzonder en industrieel monument in Rotterdam, een landmark met wel 10.000 m2 in gebruik als evenementenlocatie. Waar Van Nelle vroeger koffie, thee en tabak verwerkte vinden nu allerlei congressen, beurzen, vergaderingen en feesten plaats. Deze historische locatie is voorzien van de modernste faciliteiten zoals supersnel WiFi, de nieuwste technieken en prachtig designmeubilair. Deze venue telt 13 verschillende zalen voor 2 tot 5.000 gasten.

Aboutaleb: ‘Dat de Van Nelle Fabriek nu de status krijgt van werelderfgoed is een geschenk voor alle generaties na ons, iets waar alle Rotterdammers heel trots op kunnen zijn.’

 

Henk van Maanen, eigenaar van Van Nelle Ontwerpfabriek Exploitatie schrijft regelmatig als expert voor GreaterVenues.com. Volg zijn belevenissen in het inmiddels ‘Werelderfgoed’ en lees zijn visie op het locatielandschap en de Van Nelle Fabriek in het bijzonder.

Fotocredits:
Featured image (zwart/wit): GeheugenvanNederland.nl
Foto in de tekst: Rotterdam.info

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.