Discover the finest spaces
Delen

Update: Vernieuwingen op De Pier Scheveningen

Reuzenrad opent vóór Vuurwerk-festival op 12 augustus

Vanaf het Scheveningse strand zie je De Pier vrijwel dagelijks veranderen. Sinds de locatie vorig jaar een nieuwe eigenaar kreeg, onderging de Pier een ware metamorphose. Van vergane glorie naar bruisende en innovatieve hotspot voor zowel particulieren als zakelijke groepen. Eerst werd de promenade opgeknapt en omgebouwd tot een soort permanente foodmarkt. Onlangs opende er een wellnesscentrum en werd begonnen aan de bouw van hotelkamers.

Deze zomer nog verrijst er een nieuwe topattractie op het bouwwerk, het enige reuzenrad in Europa met uitzicht op zee. Maar hoe staat het er nu voor? GreaterVenues sprak met commercieel directeur Reinier Willems voor een update over de stand van zaken!

Reuzenrad Pier Scheveningen; Shutterstock

 

[Vuurwerk boven De Pier. Foto: Shutterstock]

Het reuzenrad zou deze zomer klaar zijn, maar heeft door het slechte weer iets vertraging opgelopen. Hoe gaat het er nu mee?

“Het reuzenrad moet op tijd klaar zijn voor Het Vuurwerkfestival Scheveningen, op 12, 13, 19 en 20 augustus. Dat festival trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers naar Scheveningen, die vanaf het strand en De Pier naar het vuurwerk komen kijken dat boven zee wordt afgestoken. We bieden tijdens het Vuurwerkfestival speciale arrangementen aan voor bedrijven. Je kunt dinerarrangementen boeken, met de beste plekken op de Pier om het vuurwerk te bewonderen. Het is zelfs mogelijk – onder voorbehoud dat reuzenrad klaar is – een eigen kabine in het reuzenrad te huren en in de hoogte van de vuurwerkshow te genieten van champagne met heerlijke bites. We hebben straks zesendertig ruime en luxe kabines met plek tot zes personen. Op het hoogste punt zit je vijfenvijftig meter boven zee en heb je een fantastisch uitzicht over zee en het strand. Het reuzenrad kan worden ingezet voor korte ritjes, maar ook tijdens bijeenkomsten, als leuke break of om in te dineren.”

Pier_0036

Daarnaast zijn jullie bezig met de bouw van hotelkamers?

“De hotelkamers komen in het najaar. Eerst gaan we aan de slag met vijf suites op het toreneiland, onder het pannenkoekenrestaurant en de bungeejumptoren. Daarna komen er nog acht hotelkamers op de Zuiderpier, op de onderste verdieping. Op dat laatste eiland zijn inmiddels ook vier multifunctionele ruimtes die kunnen worden ingezet voor events en meetings. Twee beneden, bij de Pier Offices, waar ondernemers ook flexwerkplekken kunnen huren, Pier Zuid, en bovenin is de ruimte van Tasty Comedy.”

Dat is nogal wat! Komt er nog meer?

“We hebben sinds kort ook een wellnesscentrum, FloatCenter. Dat is heel speciaal, en populair! je drijft op ruim 30 cm zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatroom. Tijdens het floaten worden de prikkels zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten en daardoor is het heel rustgevend: één uur floaten staat gelijk aan vijf uur slaap. Je kunt hier straks dus slapen, vergaderen, in het reuzenrad, ontspannen op de promenade bij de diverse winkeltjes en horecagelegenheden, floaten, en er is natuurlijk het strand met activiteiten als kiten en suppen… Het is goed zakendoen op De Pier!”

De Pier Scheveningen

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.