Discover the finest spaces
Delen

Update: Reuzenrad Pier niet klaar voor vuurwerkfestival

Tegenvallend weer oorzaak van vertraging

Het reuzenrad op De Pier zal nog niet kunnen draaien tijdens het eerste weekend van het Vuurwerkfestival, op 12 en 13 augustus. Dat meldt Den Haag FM op haar website. Eerder was de verwachting dat de nieuwe attractie precies op tijd klaar zou zijn voor het feest, zodat bezoekers met speciale arrangementen een kabine konden afhuren. Oorzaak van de vertraging is het aanhoudende slechte weer.

De Pier Scheveningen

Sinds De Pier vorig jaar een nieuwe eigenaar kreeg, onderging de locatie een ware metamorphose. Van vergane glorie naar bruisende en innovatieve hotspot voor zowel particulieren als zakelijke groepen. Eerst werd de promenade opgeknapt en omgebouwd tot een soort permanente foodmarkt. Onlangs opende er een wellnesscentrum en werd begonnen aan de bouw van hotelkamers. Zomer 2016 moet de nieuwste topattractie op De Pier verrijzen: het enige reuzenrad in Europa met uitzicht op zee.

Golfslag

Het reuzenrad zou op tijd af moeten zijn voor het Vuurwerkfestival, dat op 12 augustus begint. Een groot deel van het rad is inmiddels wel al klaar, maar de laatste spaken ontbreken. Door het slechte weer van de laatste dagen is er echter een te hoge golfslag, waardoor momenteel niet verder gebouwd mag worden. Hierdoor is het onmogelijk om voor het eerste weekend van het Vuurwerkfestival klaar te zijn. De hoop is nu gevestigd op het tweede weekend, van 19 en 20 augustus.

Behalve in het reuzenrad biedt De Pier ook nog andere mogelijkheden om van het vuurwerkfestijn te genieten. Bij Restaurant Pier Zuid kun je van de vuurwerkshows genieten met een exclusief viergangendiner en een schitterend uitzicht op strand en zee vanaf het Zuidereiland.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.