Discover the finest spaces
Delen

Unieke samenwerking Amsterdamse locaties: Unique Venues of Amsterdam

Twintig vooraanstaande Amsterdamse meeting- en eventlocaties hebben de handen ineengeslagen. Sinds een half jaar zijn de locaties verenigd in het samenwerkingsverband Unique Venues of Amsterdam. Deze week werd de officiële aftrap gegeven van de samenwerking, tijdens een bijeenkomst in de Industrieele Groote Club.

“We zijn er ongelofelijk trots op dat in een half jaar tijd al twintig leden zijn toegetreden tot de club”, vertelt voorzitter Michiel Lindenbergh. “Twintig pareltjes in de Amsterdamse binnenstad, die we met elkaar verbinden en als een prachtig parelsnoer aan de markt presenteren. Hierdoor worden we zichtbaarder en zullen die opdrachtgevers ons gemakkelijker vinden en zal het evenement nog makkelijker of sneller voor Amsterdam kiezen als locatie voor het congres of evenement.”

unique venues of amsterdam

Unique Venues of Amsterdam is opgericht vanuit de behoefte van de locaties om gezamenlijk onder de aandacht te komen bij de buitenlandse en binnenlandse evenementen- en congresbranche. Daarnaast organiseert de club activiteiten voor de leden om elkaar en elkaars product te leren kennen en kennis te delen, zodat doorverwijzingen naar andere locaties zo goed mogelijk verloopt. Lindenbergh: “We zijn onder andere bezig met een benchmark onderzoek onder de leden, zodat de leden meer inzicht krijgen in hun positie en daar van kunnen leren. Bovendien willen we een actieve rol spelen als gesprekspartner voor de stad en voor Amsterdam Marketing om ook de middelgrote congressen veel beter voor de stad te gaan acquireren.”

Volgens Lindenbergh zijn de eerste resultaten boven verwachting. Inmiddels zijn er twintig locaties toegetreden tot Unique Venues of Amsterdam.

[box title=”Leden van Unique Venues of Amsterdam” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″]1. Beurs van Berlage
2. De Bazel
3. Koninklijke Theater Carré
4. Het Koninklijke Concertgebouw
5. De Nieuwe Liefde
6. Delamar Theater
7. Felix Meritis
8. Het Scheepvaartmuseum
9. Het Sieraad
10. Koninklijke Industrieele Groote Club
11. KIT Meetings & Events
12. Muziekgebouw aan ’t IJ
13. Passenger Terminal Amsterdam
14. Rembrandt Tower Boardroom
15. Rode Hoed
16. Van Gogh Museum
17. Westergasfabriek
18. Eye Film Instituut
19. Science Center NEMO
20. Tobacco theater
[/box]

uva 3

Naast deze leden hebben nog zeven locaties aangegeven geïnteresseerd te zijn om toe te treden. Lindenbergh: “Dat sterkt ons in de wetenschap dat we op de goede weg zijn om Amsterdam nog aantrekkelijker te maken als de leidende stad voor congressen en evenementen in ons land.”

Van de leden van Unique Venues of Amsterdam wordt verwacht dat ze zich intensief inzetten voor de samenwerking. Bovendien moeten ze eerst door een strikte selectieprocedure voor toetreding. Zo mogen alleen unieke, individuele locaties, gelegen binnen de ring van Amsterdam zich aanmelden. De locaties moeten beschikken over een professionele meetings en events afdeling, een full service pakket aanbieden. Het lidmaatschap van Unique Venues of Amsterdam kan zo gezien worden als een kwaliteitskeurmerk en biedt het vertrouwen aan opdrachtgevers voor een optimale dienstverlening en kwaliteit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.