Discover the finest spaces
Delen

Uitstel of online: hoe vult VLC & Partners zijn events in tijdens de coronacrisis?

Een personeelsfeestje, internationaal congres of gewoon een meeting met je team is er voorlopig nog niet bij. Wat doe je dan? Uitstellen naar later in het jaar? Of kies je ervoor om je event live te streamen bij een evenementenlocatie? In deze rubriek vertellen eventmanagers, organisatoren en locatiebemiddelaars hoe zij nu events organiseren en naar de toekomst kijken. In deze aflevering spreken we Simone Doms, Personal Assistant Directie bij risicomanager VLC & Partners.

Heeft VLC & Partners evenementen uit moeten stellen vanwege de coronacrisis?

Simone: “Ja, helaas hebben wij events moeten uitstellen. Dit zijn kleinschalige kennisevents met klanten op ons kantoor, die we tot nader order hebben uitgesteld. Hiervan kan ik me wel voorstellen dat we gaan kijken in hoeverre we dit online kunnen invullen. Ook grootschalige events zijn uitgesteld tot 2021 of in sommige gevallen geheel vervallen.”

Vind je dat evenementenlocaties goed omgaan met het verplaatsen van events en andere soorten bijeenkomsten?

Simone: “Dat verschilt enorm per locatie. Deze situatie is zo extreem dat wij ook echt begrijpen dat men hier niet op voorbereid is en daarom hebben we er ook begrip voor dat het niet altijd mogelijk is om eenvoudig kosteloos om te boeken. Als dat wederzijds begrip er is dan is er altijd een manier om er samen uit te komen.  Vast staat wel dat het beide partijen er uiteindelijk financieel op moeten toegeven.”

Maken jullie gebruik van de mogelijkheid om events of andere soorten bijeenkomsten live te streamen?

Waar mogelijk stellen we uit. Omdat we juist het persoonlijke bij een event zo belangrijk vinden. Maar uitstel is niet altijd mogelijk en sommige events lenen zich beter voor een online versie dan andere.”

Maak je gebruik van online rondleidingen bij locaties voor komende events?

Wij hebben daar nog geen gebruik van gemaakt, maar wel mooie voorbeelden gezien zoals bijvoorbeeld van het Rijksmuseum.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.