Discover the finest spaces
Delen

Uitbreiding MECC Maastricht klaar met nieuwe ruimten, foyer en restaurant

Na twee jaar bouwen is de langverwachte uitbreiding en renovatie van evenementenlocatie MECC Maastricht onlangs afgerond. Er is onder andere een nieuw congrescentrum gebouwd, er zijn twintig event- en break-out ruimten bijgekomen en de Expo Foyer verbindt de bestaande drie beurshallen nu met het nieuwe gedeelte. Ook is er een nieuwe foyer van 630 vierkante meter en het nieuwe restaurant Bar Bistro SAAM. Hierdoor is de capaciteit van MECC Maastricht voor congressen gestegen van 3000 naar 5000 personen. Verder is het bestaande gebouw compleet gerenoveerd. 

De hele renovatie en uitbreiding van de bekende evenementenlocatie heeft uiteindelijk bijna 50 miljoen euro gekost. Dit is gefinancierd door de gemeente Maastricht, de provincie Limburg en MECC zelf. Met de upgrade willen deze drie partijen ervoor zorgen dat Maastricht in de top van Nederlandse congressteden blijft. “Door de upgrade en uitbreiding kunnen we meerdere events, van kleinschalige productpresentaties tot grote internationale congressen, tegelijkertijd organiseren zonder dat de deelnemers ervan hinder van elkaar hebben. Ook is de hele locatie nu compact opgezet zodat alle ruimten binnen vijf minuten loopafstand van elkaar liggen. En door de renovatie heeft het hele gebouw nu een modern en strak uiterlijk”, vertelt Annick Slangen van MECC Maastricht.

MECC Maastricht

Door de komst van het nieuwe congrescentrum van MECC Maastricht zijn er twintig event- en break-out ruimten bijgekomen waardoor de locatie in totaal op 51 ruimten komt. Verder heeft de Expo Foyer ruimte voor tweeduizend zitplaatsen en is er nog een extra foyer van 630 vierkante meter bijgekomen. Daarnaast beschikt MECC nu over twee auditoria met 1650 zitplaatsen en de drie al bestaande beurshallen die samen maar liefst 30.000 vierkante meter omvatten.

Het ontwerp van de uitbreiding komt van architectenbureau Cepezed. Wat het meeste opvalt, is de glazen huls die om het bestaande auditorium is gebouwd. Hierdoor komt er veel licht naar binnen en ontstaat er een open gevoel. Het nieuwe MECC Maastricht wordt gekenmerkt door strakke lijnen, veel zwart en wit en natuurlijk meer ruimte.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.