Discover the finest spaces
Delen

Uit de agenda van TOBACCO Theater

Altijd al willen weten wat er achter dagelijks achter de gevel van evenementenlocaties gebeurt? In de nieuwe rubriek ‘Uit de agenda van …’ nemen locatiehouders van bijzondere meeting- en event locaties ons een week mee achter de schermen.

In de eerste editie van deze rubriek geeft Erik van Wilsum ons een kijkje in de agenda van het TOBACCO Theater. In deze Amsterdamse locatie is een sterke mix van culturele en commerciële evenementen, zo blijkt wel uit de agenda van week 22: van een boekpresentatie tot een presentatie van L’Oreal Paris tot de halve finales van het Amsterdams Studenten Cabaret.

“Het mooie aan deze week is dat het een heel goed beeld geeft van wat wij met TOBACCO Theater voor ogen hebben: een combinatie van cultuur en commercie.”

 

Cultuur en commercie

“Het mooie aan deze week is dat het een heel goed beeld geeft van wat wij met TOBACCO Theater voor ogen hebben: een combinatie van cultuur en commercie. Toen vier jaar terug de subsidies op cultuur werden ingetrokken, was voor ons als theater de vraag hoe we daarmee om moesten gaan. Hoe houden we die uitverkochte zalen?

We hebben een mooie combinatie van cultuur en commercie gevonden. De tafeltjes voor de twee uitverkochte voorstellingen van het boek ‘Wenen van Geluk’ waren nog niet leeg, of de dag erna was er L’Oreal dat haar verschillende producten presenteerde aan de pers, bloggers en wederverkopers. In groepjes van 30 kregen de bezoekers een intense en persoonlijke uitleg in verschillende zalen van het TOBACCO Theater in de Nes te Amsterdam. De twee dagen daarna stond een uitverkocht Studenten Cabaret Festival met totaal 500 bezoekers weer op de planken.

De culturele activiteiten kunnen nog steeds voor een mooi tarief bij ons plaatsvinden, dankzij verhuur aan de zakelijke markt. En dankzij die culturele activiteiten heeft Tobacco Theater aantrekkingskracht op commerciële partijen. Het is een wisselwerking.”

Zaterdag 23 mei:

Theaterdiner Putting on the Ritz. Een internationale variété dinershow met een knipoog naar de roaring twenties. Op dezelfde dag een kookworkshop in onze kookstudio 1012, voor 20 personen.

Zondag 24 en maandag 25 mei:

Boekpresentatie van ‘Wenen van Geluk’ over de Champions League finale van 1995. Een boekpresentatie, gevolgd door een quiz, muziek en verhalen.

Dinsdag 26 mei:

Opbouwen voor een presentatie van L’Oreal. Bij binnenkomst moest meteen duidelijk zijn: dit is niet zomaar een presentatie. We gaan ons onderdompelen in een andere wereld.

Woensdag 27 mei:

Het TOBACCO Theater was afgehuurd voor een presentatie van L’Oreal. Verschillende onderdelen van L ‘Oreal presenteerden zich in de Theaterzaal en op het balkon. Brands als Maybelline, L’Oreal Paris, Essie en Garnier. Genodigden bestonden uit bloggers, pers en VIP’s. In groepen van dertig kwamen de genodigden binnen. Bij ieder onderdeel kon informatie worden verkregen.

Donderdag 28 mei:

Een fotoshoot van Kasper van Kooten. ‘s Avonds vond de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival plaats, met 500 bezoekers.

Vrijdag 29 mei:

Tweede halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Zaterdag 30 mei:

Theaterdiner Voix de Ville voor 110 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.