Discover the finest spaces
Delen

Uit de agenda van de Koninklijke Industrieele Groote Club

Altijd al willen weten wat er achter dagelijks achter de gevel van evenementenlocaties gebeurt? In de rubriek ‘Uit de agenda van …’ nemen locatiehouders van bijzondere meeting- en event locaties ons een week mee achter de schermen.

Een huwelijk, de opening van de Taiwan Excellence Experience, een tweedaagse training van de PVH University, een bouwvergadering voor de drie nieuwe zalen en als klap op de vuurpijl het WK Beachvolleybal. Welkom in de agenda van Richard Francke, directeur van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC).

In deze editie geeft Richard Francke ons een kijkje in de agenda van de week van 26 juni tot en met 3 juli 2015. “De Koninklijke IGC is een levendige business club en sociëteit waar de leden omringd worden door een gevarieerd gezelschap uit het maatschappelijke leven en de zakelijke wereld. Ook niet leden kunnen gebruik maken van het bijzondere pand en bijbehorende mystieke sfeer van de vereniging. De vele zalen in het pand, dat op 8 januari 2016 precies 100 jaar bestaat, lenen zich uitstekend voor uiteenlopende evenementen.”

2015-06 Richard Francke

“Het pand bruist. Naast enkele honderden VIP gasten voor het WK Beachvolleybal hebben we de ambassadeur van Taiwan op bezoek, die in de grote zaal de Taiwan Excellence Experience komt openen.”

Vrijdag 26 juni

“De start van dit dagboek is op vrijdagavond. We hebben een huwelijksdiner voor 75 personen in de grote zaal, gevolgd door een huwelijksfeest voor 175 personen met DJ op de 1e etage. De organisatie van het WK Beachvolleybal gebruikt deze dag om de andere ruimten in te richten.”

Zaterdag 27 juni

“Vandaag is een bijzondere dag. Na jaren voorbereiding is het de eerste speeldag van het WK Beachvolleybal op de Dam. De Koninklijke IGC wordt de hele week door sportmarketingbureau TIG Sports ingezet om de vele VIP’s en sponsoren te ontvangen en de gasten tussen de wedstrijden door van Food & Beverage te voorzien. Bijzonder, want vanuit de zalen van de IGC zijn de wedstrijden op de Dam goed te volgen.”

Zondag 28 juni

Dag 2 van het WK Beachvolleybal.

Maandag 29 juni

“We starten de dag met een bouwvergadering. Half september worden er drie nieuwe zalen in de Koninklijke IGC geopend. De nieuwe ruimten worden ingericht zoals men dit 100 jaar geleden ook heeft gedaan. Met wandbespanning, houten lambrisering en een eikenhouten vloer. Deze authentieke sfeer wordt gecombineerd met state-of-the-art audiovisuele apparatuur, het nieuwste op het gebied van LED verlichting en een warmte- en koelsysteem. Transavia organiseert ‘s middags, als hoofdsponsor van het WK, een bijeenkomst voor haar genodigden.”

Dinsdag 30 juni

“Het pand bruist. Naast enkele honderden VIP gasten voor het WK Beachvolleybal hebben we de ambassadeur van Taiwan op bezoek die in de grote zaal de Taiwan Excellence Experience komt openen.”

Woensdag 1 juli

“We beginnen met een evaluatie van de net gelanceerde nieuwe website IGC.nl De webbouwers komen langs om de site uitgebreid door te nemen met gebruikers binnen de IGC en waar nodig de puntjes op de i te plaatsen. Deze dag is tevens de start van een tweedaagse training voor 50 personen van de PVH University (opleidingscentrum van Tommy Hilfiger en Calvin Klein) en de gasten voor het WK Beachvolleybal.”

Donderdag 2 juli

“Vandaag is de laatste dag van het WK Beachvolleybal in Amsterdam. In de Koninklijke IGC zijn meerdere activiteiten voor bedrijven. Onder de bezoekers het NOC-NSF, Topsport Amsterdam en Eiffel, die een bezoek aan het WK combineren met een vergadering, lunch of diner bij de Koninklijke IGC.

Sinds 2012 wordt de hele horeca door Hospitality Industria verzorgd, een 100% dochter van de Koninklijke IGC, die de volledige catering binnen het pand aan de Dam voor zijn rekening neemt. Met een team van 15 professionals wordt het besloten á la carte restaurant en de banquet afdeling van food & beverage voorzien.”

Vrijdag 3 juli

“Vandaag is de eindeseizoenborrel voor de 1.500 leden van de Koninklijke IGC. De laatste dag van de week én het evenement vanuit de Club om het verenigingsseizoen af te sluiten. Tussen 13 juli en 31 augustus is de Club gesloten. Deze periode wordt gebruikt om de laatste puntjes op de i bij de nieuwe zalen te plaatsen en tevens uitgebreid onderhoud te plegen binnen de al bestaande ruimten van de Club.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.