Discover the finest spaces
Delen

Tuinbouwsector kijkt in de toekomst in de GevangenisRotterdam

“Wil deze sector van groot belang voor ons land blijven, dan moeten oude businessmodellen op de schop. Ontsnappen aan het verleden. Veranderen is nu noodzakelijk, verbeteren is niet meer voldoende”, aldus Martien Penning initiatiefnemer van het jaarlijkse Hillenraad100-onderzoek, de monitor van de Nederlandse tuinbouw. “De Hillenraad topselectie van de Nederlandse tuinbouw realiseert 16,6 miljard euro omzet. Dit is een groei van 6,4% ten opzichte van 2012. Het gaat goed in deze sector, zo biedt de sector werk aan 54.000 mensen wereldwijd en zoekt zij constant naar nieuw supertalent. Ruim twee derde van dit bedrijfsleven geeft aan vacatures te hebben die maar moeilijk vervult worden. Opmerkelijk gezien het economische klimaat en het contrast met andere sectoren.”

De Oscars van de tuinbouwsector
In de voormalige Rotterdamse strafgevangenis aan de Noordsingel te Rotterdam werd tijdens het Hortigala van het jaar op vrijdagavond 1 november voor de elfde keer de jaarlijkse Hillenraad100 gepresenteerd. De CEO’s van de honderd meest toonaangevende tuinbouwondernemingen in Nederland zagen hoe onder andere Rijk Zwaan en de Dutch Flower Group de ‘Oscars van de tuinbouwsector’ in de wacht sleepten. Onder voorzitterschap van voormalig staatssecretaris Willem Vermeend plaatste het expertcomité van de Hillenraad100 veredelaar Rijk Zwaan op nummer één in de lijst. Nieuw dit jaar was de Hillenraad500+. Hierin staan tuinbouwondernemingen met een jaaromzet van meer dan € 500 miljoen. In deze categorie behaalde de Dutch Flower Group de hoogste positie. Hoofdsponsor Rabobank reikte dit jaar de duurzaamheidsprijs uit.

Het thema van de Hillenraad100 was dit jaar ‘Van verbeteren naar veranderen’.

 

Hortigala van het Jaar
Welke kant het dan op kan, daarover spraken drie wetenschappers van buiten de tuinbouwsector; Rotterdams spraakmakend filosoof Henk Oosterling, Nederlands ambassadeur van de Singularity University, Yuri van Geest en ’ Wageningen-wetenschapper Ernst van den Ende. De presentatie van de avond was in handen van Angela Groothuizen.

GevangenisRotterdam
De locatie bood het Hortigala 2013 een bijzonder decor voor de 240 gasten. In één van de cellenvleugels genoten zij van de ontvangst en het walking diner. In een andere cellenvleugel beleefden zij op bijzondere wijze het welkomstwoord, de sprekers en de awarduitreikingen. ‘Uniek’, ‘machtig mooi’, ‘bijzonder verrassend’, ‘een plek om nooit meer te vergeten’.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.