Discover the finest spaces
Delen

Transformatie Utrechtse watertoren eindelijk van start

De verbouwing van de watertoren aan het Rotsoord in Utrecht is van start gegaan. Drie jaar nadat architectenbureau Sluijmer en Van Leeuwen de prijsvraag voor de herbestemming van de toren heeft gewonnen, is alsnog gestart met de bouw van een café, restaurant en verschillende bedrijfsruimtes.

Tegenvallers
Op 1 augustus volgend jaar moet de verbouwing klaar zijn en kan de watertoren in gebruik worden genomen. Het heeft lang geduurd voordat het startschot gegeven kon worden. “Bijna alles wat tegen zitten, zat tegen”, aldus Daan Briedé van Sluijmer en Van Leeuwen.

“Het duurde zo’n anderhalf jaar voordat het bestemmingsplan eindelijk was gewijzigd.”

 

“Het duurde zo’n anderhalf jaar voordat het bestemmingsplan eindelijk was gewijzigd. Mede door ingediende zienswijzen van omwonenden die vreesden voor geluidsoverlast werd de verbouwing uitgesteld. Ook bleek het in tijden van economische crisis lastig om een geïnteresseerde investeerder en horeca-ondernemer te vinden.”

Dakrestaurant
De Watertoren is een 37 meter hoog monument dat in 1906 werd gebouwd voor de Utrechtse Waterleiding Maatschappij en een herkenningspunt van het gebied aan de Vaartse Rijn. Verwacht wordt dat het nieuwe café op de begane grond, het restaurant op het dak van de toren, het ontwerpbureau, diverse atelierruimtes, ZZP-center en een vergaderruimte volgende jaar in gebruik genomen kunnen worden.

[Foto’s: Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.