Discover the finest spaces
Delen

Sushi, business and views: Tokyo’s top spots

Een zakenstad, een stad waar de meest experimentele sushi’s ter wereld gemaakt worden, oud, nieuw, toeristisch, tempels, neonlichten: het zijn allemaal woorden die te koppelen zijn aan de machtige stad Tokio. Als een van de grootste business hubs ter wereld is het niet vreemd dat de fantastische restaurants, luxueuze zakenhotels en bijzondere event venues als sushi’s uit de lucht schieten. Wij selecteerden alvast de vijf mooiste voor u!

01. Meguro Gajoen

Deze luxe business venue bestaat uit bankethallen, restaurants, verschillende evenementenruimtes en een galerie. Dit voormalige badhuis bestaat uit niets dan kleur: de muren zijn beschilderd in duizend-en-één tint en er staan overal weelderige sculpturen. Elk van de 25 meeting rooms heeft haar eigen karakter.

02. Mandarin Oriental 

Dit hotel is gelegen in Nihonbashi, het historische hart van Japan dat momenteel een bloeiend zaken- en modecentrum is geworden. Dit hotel straalt luxe uit en biedt dankzij de gigantische ramen die van het plafond tot de grond lopen indrukwekkende uitzichten over de hele stad. Ook de spa die zich op de 37ste verdieping bevindt mag u zeker niet overslaan na een drukke dag vol besprekingen. Vervolgens sluit u de dag af met een moleculaire maaltijd in de Tapas bar, waar u zeker weten een smaaksensatie te wachten staat.

03. Seryna 

Dit restaurant heeft zich verspreid over drie verdiepingen, om genoeg ruimte te kunnen geven aan de verschillende dinermogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld plaats nemen aan de bar of een privé ruimte afhuren. Hier passen ongeveer 27 personen in. Bijzonder is dat hier gewerkt wordt met een bakplaat aan tafel, waar onder andere Shabu Shabu wordt gemaakt. Dit is een soort bouillon waar dungesneden reepjes vlees en groenten in worden bereid. Voor een echte Japanse ervaring zeker de moeite waard om eens langs te gaan tijdens uw MICE-trip.

04. Mikawa Zezankyo

Beter dan dit wordt het echt niet: chefkok Tetsuya Saotome bereidt in dit restaurant de allerbeste tempura, meest verse zeevruchten en groenten die rechtstreeks vanuit de frituurwok op worden gediend. Bijzonder is dat de chef een speciale stijl gebruikt, namelijk de Edomae, wat inhoudt dat hij alleen gebruik maakt van producten die 150 jaar geleden ook beschikbaar waren. Het eten is erg traditioneel, maar het decor daarentegen is nogal eclectisch, zo hangen er bijvoorbeeld metalen cowboyhoeden aan het plafond.

 

05. Claska

Dit hotel heeft slechts twintig kamers en dat is wel een fijne afwisseling in de grootschalige hotels van ketens waar de stad er ook genoeg van te bieden heeft. De kamers zijn ingedeeld in vier categorieën en zijn ontworpen door verschillende gerenommeerde architectenbureaus in Japan. Een van de categorieën is Weekly Residence, waar gaten in de muur zijn uitgekerfd en de voorwerpen als het ware “verdwijnen” in de muren. Naast de bijzondere kamers biedt het hotel verschillende mogelijkheden voor evenementenruimtes. Van suite tot galerie, vanaf 40 m2 tot ruim 200 m2, in Claska is genoeg mogelijk.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.