Discover the finest spaces
Delen

Toekomst Paleis Soestdijk bekend: wat zijn de mogelijkheden voor events?

Paleis Soestdijk wordt een platform voor innovatie. Donderdag maakte het Ministerie van Binnenlandse Zaken bekend dat het consortium Made By Holland met een bod van 1,7 miljoen euro de hoogste bieder is op het voormalige woonpaleis van prins Bernhard en prinses Juliana en het bijbehorende landgoed.

De nieuwe eigenaar van Paleis Soestdijk is het consortium Made By Holland, bestaande uit Meyer Bergman Investments B.V., Beheer- en Exploitatiemaatschappij Westergasfabriek B.V., adviesbureau Hylkema Consultants en Leeuwenpoort Ontwikkeling B.V. Deze partijen mogen nu hun plan voor het paleis gaan uitvoeren.

Video impressie van het plan Made By Holland

[video width="500" height="310" src="http://www.madebyholland.nl/wp-content/themes/soestdijk/img/impressie.mp4" /]

Wat betekent dat voor de toekomst van Paleis Soestdijk? 

Het plan van Made By Holland is om op het landgoed en in het paleis een podium voor de innovatiekracht van Nederland te realiseren. Het park rond paleis Soestdijk wordt een proeftuin waar innovatie te zien en te beleven is. Het paleis zelf gaat ruimte bieden aan tentoonstellingen. In de vleugels en gebouwen in het park kunnen bedrijven en kennisorganisaties hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande historische gebouwen als het sportpaviljoen, het speelhuisje, de watertoren, het châlet en de ijskelder.

Kunnen er straks nog steeds evenementen worden gehouden in Paleis Soestdijk?

Een woordvoerder van Made By Holland laat weten dat er zeker mogelijkheden komen voor zakelijke activiteiten en evenementen. Locaties voor events komen vermoedelijk tegenover Paleis Soestdijk, aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg. In welke gebouwen dat precies zal zijn wordt op later tijdstip bekend gemaakt. Daarnaast worden op verschillende plekken op het landgoed horeca- en hotelvoorzieningen gemaakt. Die komen in het Paleis en de Oranjerie, maar ook in de Koninklijke Stallen. Groente, fruit, eieren komen zoveel mogelijk uit de eigen gaarden en tuinen. In de monumenten in de Parade en op de verdieping van het Paleis kan men ‘Koninklijk’ overnachten.

Leuk! Wanneer kunnen we hier terecht?

We moeten nog even geduld hebben voor we meer horen. De officiële overdracht van Paleis Soestdijk vindt naar verwachting plaats in december 2017. Op dat moment zal de nieuwe eigenaar ook meer bekend maken over het tijdschema en de planning van de verbouwing.

Videostill van de plannen voor Paleis Soestdijk. Onder in beeld de Parade, met diverse horecagelegenheden en mogelijkheden voor evenementen. Bovenin Paleis Soestdijk. Bron: Madebyholland.nl

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk is sinds 1815 in gebruik bij de koninklijke familie, met prinses Juliana en prins Bernhard als laatste bewoners. Sinds 2004 staat het landgoed en de bijbehorende gebouwen leeg. In 2015 schreef het Rijk een prijsvraag uit, waarbij iedereen met een goed idee voor een nieuwe invulling van het landgoed dat mocht indienen. De nieuwe bestemming van paleis en landgoed moest duurzaam en passend zijn. Restauratie is nodig, aanpassing en eventueel uitbreiding kan ook. Verder moet het nieuwe Paleis Soestdijk toeristische en recreatieve voorzieningen bieden en openbaar toegankelijk zijn. De nieuwe bestemming doet recht aan de cultuurhistorische en ecologische waarde van het complex. Het paleis, de bijgebouwen en het landgoed blijven één geheel. Uit 120 inzendingen kwamen drie partijen naar voren een bod mochten doen om het paleis, het landgoed en alle bijbehorende gebouwen te kopen.

paleis soestdijk
In het Paleis en de Oranjerie, maar ook aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg komen verschillende horecaconcepten. Van koffiebar, zonnig terras tot brasserie. In de monumenten in de Parade en op de verdieping van het Paleis kan men overnachten. Illustratie: Made By Holland
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.