Discover the finest spaces
Delen

TOBACCO Theater breidt uit met wijnworkshop of proeverij van Chateau Amsterdam

Bij evenementenlocatie TOBACCO Theater in Amsterdam kun je sinds kort een bijzondere wijn workshop of -proeverij volgen. De locatie werkt nu namelijk samen met de Nederlandse wijnmaker Chateau Amsterdam die allerlei soorten workshops en proeverijen tijdens of als afsluiting van je meeting of event kan verzorgen. Chateau Amsterdam is naar eigen zeggen de eerste ‘urban winery’ in Nederland en maakt dus zelf zijn wijnen van geïmporteerde druiven uit verschillende Europese landen. “Elke fles vertelt zijn eigen verhaal, en jíj maakt dat verhaal als consument compleet. Dat is de gedachte waar vanuit Chateau wijn maakt – en nu dus ook naar TOBACCO brengt”, aldus Nina Pedroli van TOBACCO Theater. 

Volgens Chateau Amsterdam zijn wijnmakers middenin de stad, oftewel urban wineries, vooral in Amerika erg populair. In Nederland worden wijnen namelijk meestal uit andere landen geïmporteerd. Chateau Amsterdam kiest er juist voor om de druiven te importeren en de wijn zelf te maken in hun pand in Amsterdam-Noord. “Wijn maken op eigen grond geeft ons de kans om alle druivenrassen, landen en stijlen samen te brengen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Ook brengen we het proces van wijn maken dichter bij de mensen”, aldus Chateau Amsterdam. Sinds begin deze maand staan zeven van deze wijnen en de piquette van de wijnmaker dus op de kaart van TOBACCO Theater.

TOBACCO Theater

Door de nieuwe samenwerking van evenementenlocatie TOBACCO Theater met Chateau Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden voor zakelijke events bijgekomen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een wijn workshop aan te bieden tijdens je congres, bedrijfsfeest of ander soort event of hiermee een meeting af te sluiten bijvoorbeeld. Ook behoort een proeverij van de wijnen van de Amsterdamse wijnmaker tot de mogelijkheden. Nina: “Dan komt een sommelier vanuit Chateau Amsterdam naar ons toe om de proeverij of workshop te verzorgen.”

TOBACCO Theater heeft tien zalen en een capaciteit van maximaal 500 personen. Hier worden naast culturele voorstellingen ook allerlei soorten events georganiseerd. Elke zaal heeft weer een eigen karakter; van industriële theaterzaal en mediterrane wijnkelders tot bibliotheek met kroonluchters. Qua catering is alles hier piekfijn geregeld want TOBACCO heeft als een van de weinige locaties een Michelin chef: Dennis Huwaë.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.