Discover the finest spaces
Delen

TOBACCO Theater en Magneet Festival bieden evenemententerrein aan

Het Amsterdamse TOBACCO Theater is gevraagd het Magneet Festival van een commerciële impuls te voorzien. Het festival, dat jaarlijks georganiseerd wordt via een co-creatie internetplatform biedt bezoekers de mogelijkheid zelf inhoud aan het evenement te geven. Gedurende twee weekenden (22-24 augustus en 29-31 augustus) staat het terrein Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland in het teken van ‘no spectators, only participators’ terwijl er wordt genoten van muziek, theater, experimentele bouwkunsten en allerlei soorten art. In de dagen waarop het festival niet actief is, zullen Magneet Festival en TOBACCO Theater het volledig aangeklede terrein beschikbaar stellen voor andere initiatieven.

Leeg festivalterrein of…?
De samenwerking tussen Magneet Festival en TOBACCO Theater is ontstaan na een optreden van DJ Isis in de markante venue in theaterstraat De Nes. DJ Isis is één van de initiatiefneemsters van het Magneet Festival. Directeur TOBACCO Theater, Erik van Wilsum, was direct enthousiast over haar bevlogenheid: “Na een succesvol zakelijk optreden in ons theater raakte ik met Isis in gesprek over het Magneet Festival. Ze vertelde dat het een uitdaging was om de financiën voor dit evenement rond te krijgen, met name vanwege de onkosten die gemaakt worden terwijl het terrein zes dagen niet in gebruik is door het creatieve festival, maar wel kant en klaar staat voor welk ander evenement dan ook.”

Beschikbaar voor de (zakelijke) evenementenmarkt
Het festivalterrein is in de dagen rondom het Magneet Festival, te weten 26-28 augustus en 2-4 september, geheel beschikbaar voor de (zakelijke) evenementenmarkt, inclusief alle tenten en voorzieningen. “Een eigen festival met uiteenlopende acts in verschillende tenten met in het middenterrein een gezellig aangekleed plein met lange tafels die opgelicht zijn door kleurrijke lampen… Dat is nu een setting die exclusief wordt aangeboden aan bedrijven, verenigingen en niet-commerciele instellingen,” aldus Van Wilsum. “We bekijken graag de verschillende mogelijkheden om buiten de theatermuren van TOBACCO Theater gasten welkom te heten op het evenemententerrein vlakbij de afslag van IJburg. Al vanaf 95 euro voor 200 personen kunnen we een bijzonder evenement creëren in de buitenlucht, waarbij de beleving onvergetelijk zal zijn.”

Foto’s 1 t/m 3: Magneet Festival 2013, fotocredits Arthur de Smidt
Foto 4: Tobacco Theater

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.